Η συναίνεση αποτελεί τη «λυδία λίθο» για τους ανεξάρτητους βουλευτές Βασίλη Καπερνάρο και Βασίλη Οικονόμου για να υπερψηφίσουν Πρόεδρο, όπως δήλωσαν στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.

Ο κ. Καπερνάρος σημείωσε ότι ο λόγος που λειτουργεί αρνητικά προς την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας είναι «η πρακτική» που ακολουθούν κυβέρνηση και αντιπολίτευση και προέταξε την ανάγκη της μεταξύ τους συνεργασίας. «Αν δεν υπάρξει συναινετική πρόταση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, θα ψηφίσω “όχι” και στους επόμενους δύο γύρους» είπε και έκανε λόγο για «ανευθυνότητα».

Την ανάγκη να υπάρξει συναινετική λύση, την οποία έχουν ήδη προβάλει στο κείμενό τους οι «8», υποστήριξε, επίσης στον ΑΝΤ1, ο Β. Οικονόμου και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «πάρει τις πρωτοβουλίες» καθώς «μία συναινετική λύση μπορεί να είναι και η λύση του προβλήματος».

Επίσης, ζήτησε να γίνουν γνωστά τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης και να κοινοποιηθούν τα μέτρα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις, καθώς είναι «δικαίωμα κάθε βουλευτή και πολίτη να γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Ο κ. Οικονόμου είπε ακόμα, ότι στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν όλα τα παραπάνω θα ψηφίσει θετικά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμα «κι αν χρειαστεί να είναι άλλος υποψήφιος».