Την παραίτησή του υπέβαλε στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Αγγελος Τσιγκρής, προκειμένου να πολιτευτεί στον νομό Αχαϊας με τη ΝΔ.

Ο κ. Αθανασίου, αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο γγ για τη συνεργασία τους, ανέφερε: «Αποχωρεί από το υπουργείο ένας άξιος συνεργάτης, με μεγάλη εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση. Εύχομαι καλή επιτυχία στους στόχους του».

Ο κ. Τσιγκρής ανέλαβε καθήκοντα γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 17 Οκτωβρίου 2014, μετά την παραίτηση του έως τότε γγ, Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος, επίσης, θα πολιτευτεί στον νομό Αχαϊας με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός και σύμφωνα με πληροφορίες θα πολιτευθεί με το ΠΑΣΟΚ στη Β´ Αθήνας.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στη Διαύγεια, με την με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κώστα Σκρέκα, έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Στέφανου Κομνηνού του Χαραλάμπους, από τη θέση του μετακλητού γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με βαθμό 1ο της Κατηγορίας Ειδικών Θέσεων και απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του από 16 Δεκεμβρίου 2014.

Με μακροσκελή επιστολή του, που κοινοποίησε προς τον Πρωθυπουργό, τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο και τον υπουργό Κωνσταντίνο Σκρέκα, ο κ. Κομνηνός κάνει μια ιστορική αναδρομή της θητείας του ως γενικός γραμματέας και του έργου που επιτέλεσε και δηλώνει πως από άλλο μετερίζι θα συνεχίσει την προσφορά του προς το κοινωνικό σύνολο.