«Αρχές Ιανουαρίου, αρχές τουνέου έτους, η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα και η συμφωνία θα κλείσει πριν το Eurogroup στις 26 Ιανουαρίου», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, που συμμετείχε και ογενικός διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Στέλιος Παπαδόπουλος,συζητήθηκαν όλα τα θέματα για την πορεία της οικονομίας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, ενώ ερωτηθείς σχετικά με το δημοσιονομικό κενό, απάντησε ότι κλείνει.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στη συνέχεια θα είχε συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του , ο κ. Μητσοτάκης δεν συζητήθηκε θέμα απολύσεων καθώς είπε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα που θα τηρηθούν».

Για το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και για κάποιες παρεμβάσεις εσωτερικές στην αγορά εργασίας στο δημόσιο, σημείωσε ότι θα έρθουν σε δημόσια διαβούλευση πριν τα Χριστούγεννα και επισήμανε επ’ αυτού ότι έχει καλέσει σε δημόσια διαβούλευση την ΑΔΕΔΥ, η οποία δεν έχει ανταποκριθεί.

Οι εν λόγω συναντήσεις έχουν συντονιστικό χαρακτήρα και συνδέονται με την απογευματινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, που θα γίνει στις3 το μεσημέρι, παρουσία του υπουργού Οικονομικών.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Μοσκοβισί, στις 4:15 θα επισκεφθεί τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό, συνοδεία του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του προέδρου της Αττικό Μετρό Χρήστου Τσίτουρα.

Στις 5 το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση με εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων και στις 6.30 ο ευρωπαίος επίτροπος θα έχει τετ α τετ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το πρόγραμμά του για σήμερα περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στο μουσείο της Ακρόπολης, στις 8.30. Στις 9 το βράδυ, ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει προς τιμήν του δείπνο, στο οποίο θα παραστούν και μέλη της κυβέρνησης.

Την Τρίτη το πρωί, στις 8:30, ο κ. Μοσκοβισί θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα και τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Στις 9.45 έχει προγραμματιστεί συνάντησή του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Στις 11.30 ο επίτροπος θα συναντηθεί με το προσωπικό της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα αλλά και με τα μέλη της Task Force.

Στις 12 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, ενώ στις 1.30 αναμένεται να έχει γεύμα εργασίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.