Ενα νέο επεισόδιο στο σίριαλ της εσωκομματικής αντιπαράθεσης του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον προκάτοχό του στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου, σημειώνεται με τη δημοσιοποίηση κοινής επιστολής επτά βουλευτών του κόμματος οι οποίοι ζητούν ενότητα στο Κίνημα, τασσόμενοι υπέρ της στρατηγικής του προέδρου.

Συγκεκριμένα, οι Ι. Δριβελέγκας, Δ. Κρεμαστινός, Ι. Κουτσούκος, Χρ. Γκόγκας, Μιχ. Κασσής, Δ. Σαλτούρος και Πυρ. Δήμας τάσσονται υπέρ της συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ με όλους όσοι στρατευθούν «στο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες».

Στην κοινή επιστολή τους, οι επτά βουλευτές τονίζουν ότι πρέπει να «σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε με το απαραίτητο πνεύμα ενότητας, χωρίς επιστροφή σε ξεπερασμένες από τα πράγματα αντιπαραθέσεις, που δεν εξυπηρετούν ούτε τη χώρα ούτε την παράταξη».

Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη κίνηση ερμηνεύεται ως απάντηση στις δηλώσεις βουλευτών όπως οι Φ. Σαχινίδης, Θ. Μωραΐτης και Συμ. Κεδίκογλου, οι οποίοι τάχθηκαν εξαρχής υπέρ του Γ. Παπανδρέου.

Επιπλέον, έκκληση υπέρ της ενότητας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε την Πέμπτη και ο Απ. Κακλαμάνης. Συγκεκριμένα με αφορμή την έκκληση στις πολιτικές ηγεσίες που απηύθυνε στη Βουλή για την ανάγκη ενότητας και εθνικής ομοψυχίας ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Η έκκλησή μου απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά πρωτίστως στη λαϊκή του βάση. Μόνο με την ενότητά του μπορεί να συμβάλει, όπως οφείλει, στη γενικότερη ενότητα και εθνική ομοψυχία που έχει στις κρίσιμες αυτές ώρες απόλυτη ανάγκη ο λαός και η χώρα μας», είπε.

Διαβάστε εδώ την επιστολή των επτά βουλευτών