Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς σε βάρος του μέλους ή στελέχους της ΝΔ κ. Σουκούρη, και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, όπως η τελευταία κατήγγειλε.

Υπενθυμίζεται ότι η Σταυρούλα Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό Blue sky ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω βουλευτής, ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Τα όσα είπε η κυρία Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Ο Παν. Μελάς στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.

Παράλληλα, ο Παν. Μελάς ζητάει από την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

O Παν. Μελάς εκλήθη να καταθέσει στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο το μεσημέρι της Πέμπτης.