«Ηταν τυχαίο ότι διάλεξαν το Παρίσι; Το Παρίσι είναι η πόλη του φωτός. Αντε, να ευχηθούμε λοιπόν να τους φωτίσει ο Θεός, να πάνε στο διάολο, να τελειώνουμε».

Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, αναφερόμενος στην τρόικα και στη συνάντηση που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τους επικεφαλής της τρόικας στο Παρίσι.

«Οι δικοί μας πάνε μελετημένοι. Εχουμε απτό παράδειγμα ότι για τον προϋπολογισμό του 2013 σκούζανε συνέχεια», τόνισε ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συμπλήρωσε:

«Δεν υπάρχει δημοσιονομικό έλλειμμα. Αυτό που λένε και ισχυρίζονται είναι λάθος και θα τους το αποδείξει ο κ. Χαρδούβελης».

Όσον αφορά θέματα του υπουργείου του, τόνισε ότι η τιμή του γάλακτος έχει πέσει στα 96 με 98 λεπτά, αλλά πρόσθεσε ότι δεν τον χαροποιεί αυτό, γιατί μπορεί να πέσει και άλλο. «Υπάρχουν και προσφορές και εκπτώσεις στο γάλα» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο παρεμπόριο, ο υφυπουργός επισήμανε ότι χάνονται 15 -17 δισ. ευρώ.

«Είναι πρόκληση για μένα αυτό το θέμα… Χτυπάμε τη μαρίδα και το γόνο, δεν φτάνει, καρχαρίες είναι τα τελωνεία και οι πύλες εισόδου. Εκεί είναι το αίτιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι υπάρχει συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία για μέτρα αντιμετώπισης του παρεμπορίου.