Με το θερμόμετρο να έχει ανέβει στο κόκκινο στο εσωτερικό του κόμματος, το Σαββατοκύριακο διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το 2ο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Στο επίκεντρο της εσωκομματικής κρίσης βρίσκεται ο βουλευτής Π.Μελάς, ο οποίος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά το τελεσίγραφο του Π.Καμμένου.

Μετά τα περί «αποκεφαλισμού» όποιου βουλευτή δώσει «ανάσα στην κυβέρνηση», η κόντρα συνεχίστηκε χθες, Πέμπτη.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επανέλαβε ότι δεν έχει θέση στο κόμμα, όποιος βουλευτής ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ εμμέσως πλην σαφώς, κάλεσε τον Παναγιώτη Μελά να παραδώσει την έδρα του.

Απαντώντας, μέσω του ίδιου σταθμού, ο κ. Μελάς είπε ότι οι πιθανότητες να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι 50-50, αφού -όπως τόνισε- «πάνω από τα κόμματα και τα πρόσωπα βάζω το καλό του ελληνικού λαού».

Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την άποψη του Πάνου Καμμένου περί «αποκεφαλισμού» και ξεκαθάρισε πως εάν διαγραφεί από τους ΑΝΕΛ δεν θα παραδώσει την έδρα του.

«Εγώ πήρα τις ψήφους στον Πειραιά, γιατί να δώσω την έδρα;» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν έκρινε ότι θα ήταν για το καλό του ελληνικού λαού.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι -όπως αναφέρει το Έθνος- παρά τη κρίση στις σχέσεις του με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, την Πέμπτη ο Π.Μελάς ανέλαβε τη θέση του τομεάρχη Υγείας.

Παρά την κόντρα πάντως, ο κ. Μελάς ανέλαβε τομεάρχης Υγείας.