Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Επίσης, εισηγείται την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου, αλλά και του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, για διαφορετικούς λόγους.

Προκλητικός ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης εμφανίστηκε προκλητικός απέναντι στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τα επτά μέλη της που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να του πάρουν κατάθεση σχετικά με την παράνομη βιντεοσκόπηση συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο.

Η συνάντηση τους διήρκεσε μόλις 10 λεπτά και δεν κατάφεραν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης, καθώς ο κ. Κασιδιάρης ήταν έντονα επιθετικός απέναντί τους.

«Ήταν προκλητικός και θρασύς, ήταν οχετός περιφρονητικών σχολίων. Εκείνο, όμως, που μας σόκαρε πολύ ήταν η εμφάνιση του. Μας παρουσιάστηκε με κοντό παντελονάκι και φανελάκι, ήταν γεμάτος τατουάζ ενώ στο μπράτσο του ήταν χαραγμένος ο αγκυλωτός σταυρός, σήμα κατατεθέν των Ες -Ες», ανέφερε χαρακτηριστικά μέλος της Επιτροπής.

«Τι έχετε να πείτε για την κατηγορία;», τον ρώτησε ο κ. Μαρκογιαννάκης. «Η κράτησή μας, των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, είναι αντισυνταγματική και παράνομη. Μου φαίνεται ότι έρχεστε εδώ για να εγκλιματιστείτε στο περιβάλλον των φυλακών», ήταν η απάντηση του κ. Κασιδιάρη.

Ο κ. Κασιδιάρης δεν επέτρεψε να του γίνει καμία άλλη ερώτηση από τα μέλη της Επιτροπής, παρά μόνο μία από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, για το αν αποδέχεται την κατηγορία, την οποία και απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη και σκευωρία της κυβέρνησης κατά των μελών της Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε στον Κορυδαλλό, αποφάσισε σχεδόν ομόφωνα, πλην του κ. Κουκούτση που καταψήφισε, με επτά ψήφους υπέρ και μία κατά, να εισηγηθεί την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη για παράνομη βιντεοσκόπηση σε βαθμό κακουργήματος.

Σημειώνεται ότι η άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη ζητήθηκε έπειτα από την έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Καλ. Νταγιάντα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγραφή της επίμαχης συνομιλίας, έγινε από τον ίδιο.

Εισήγηση για άρση ασυλίας Μπαρμπαρούση και Παναγιώταρου

Παράλληλα, την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση και Ηλία Παναγιώταρου για την υπόθεση των πυροβολισμών που ακούστηκαν στην κηδεία του χουντικού Ν. Ντερτιλή αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Ολομέλεια η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση ελέγχεται και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας, ωστόσο η Επιτροπή, κατόπιν αιτήματός του, ανέβαλε τη συζήτηση προκειμένου να στείλει το υπόμνημα του από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείται για άλλα αδικήματα.

Για Μιχελάκη

Στη συνεδρίαση η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε, παράλληλα, με πέντε ψήφους υπέρ έναντι τεσσάρων κατά, να εισηγηθεί θετικά και για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη για την υπόθεση με τον επιχειρηματία Αν. Πάλλη που αφορά χρηματισμό.

Κατά της άρσης ασυλίας του κ. Μιχελάκη τάχθηκαν οι τέσσερις παρόντες βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπερψήφισαν και οι πέντε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας τόσο των τριών βουλευτών, όσο και του Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση της παράνομης βιντεοσκόπησης της συνομιλίας του με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη.

Το ενδεχόμενο να παρουσιαστεί και να υπερασπιστεί τον εαυτό του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Ηλίας Κασιδιάρης θα εξεταστεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.