«Η ΕΔΕ ολοκληρώθηκε, το δικό μου το γραφείο φταίει, άρα εγώ και ζητώ συγγνώμη» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στην απουσία του από τη δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «έκανα ΕΔΕ γιατί το πρόγραμμα δεν το καθορίζω εγώ» είπε ο κ. Λοβέρδος, σημειώνοντας:

«Η ευθύνη είναι του γραφείου μου, άρα ανήκει σε εμένα».

Θέλοντας, δε, να δείξει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε: «Στην 25η Μαρτίου θα πάμε σε δύο δοξολογίες»…

Για τις καταλήψεις

Παράλληλα ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις καταλήψεις σχολείων τόνισεότι δεν θα χαθεί ούτε ώρα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Προανήγγειλε επίσης ότι το μεσημέρι στη Βουλή θα υπάρξει προσθήκη στο Προεδρικό Διάταγμα που θα προβλέπει ότι πέρα από τα Σάββατα, τα Χριστούγεννα, η πενθήμερη εκδρομή, αλλά και το Πάσχα θα μπορούν να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των χαμένων ωρών. «Ό,τι ορίζει ο νόμος θα εφαρμοστεί και αν ο νόμος δεν φτάνει τότε θα τον κάνουμε καλύτερο», είπε.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι το υπουργείο Παιδείας «κρατάει πολύ μεγάλες αποφάσεις από τις μαθητικές κινητοποιήσεις» και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας της. Πρόσθεσε δε ότι «κανένα κόμμα και καμία νεολαία κόμματος δεν έχει δικαίωμα να καθορίζει τις αποφάσεις των μαθητών».

«Εμείς δεν αναμειγνυόμαστε στις κινητοποιήσεις και αυτό που λέμε είναι ότι θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες, οι ημέρες και οι εβδομάδες, αν περάσουν τις τρεις ημέρες οι καταλήψεις. Εμείς δεν κατονομάζουμε κανένα πολιτικό κόμμα γιατί αν αποφασίσουμε να το κάνουμε θα μπούμε σε μία οξεία αντιπαράθεσή μαζί του για ένα θέμα που αφορά μαθητική κινητοποίηση», συμπλήρωσε.