Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν έχει οριστεί ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Ερωτηθείς επί του θέματος και κληθείς να σχολιάσει σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν ανέφερε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τις ελληνικές Αρχές και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σχολιάσω. Την ερχόμενη εβδομάδα ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες».

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε για το πότε θα επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα, απάντησε ότι το Ταμείο αναμένει από τις ελληνικές Αρχές «το πλήρες σύνολο των προτάσεων πολιτικής», για την αποστολή των οποίων δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

«Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες», σχολίασε λίγο αργότερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν η Ελλάδα θα στείλει τις θέσεις της στην τρόικα.

Σε ερώτημα για τον χρόνο επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο».

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών που μίλησαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διέψευσαν την Πέμπτη τα σενάρια περί εμπλοκής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και εξέφρασαν την εκτίμηση πως το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν κανονικά στην Αθήνα.