Την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει πρωτοβουλία να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο τραπέζι εξέφρασε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε συνέντευξή της την Πέμπτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή σημειώνοντας ότι κατά τη γνώμη της, αυτό το ραντεβού άργησε να γίνει.

Η ίδια, μιλώντας στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανό αποσύνδεσε τη συνάντηση των δύο πολιτικών με τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Δεν νομίζω πως από αυτήν θα κριθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Είναι ένα ευρύτερο πολιτικό θέμα και θα κριθεί στην ώρα του, με την έννοια ότι το κλίμα που θα επικρατεί τις μέρες εκείνες θα είναι καθοριστικό για την εκλογή Προέδρου. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό ούτε προσώπου. Είναι ευρύτερα πολιτικό. Εάν η ευρύτερη συγκυρία της ημερομηνίας εκείνης επιτρέψει την εκλογή. Δεν είναι αριθμητικό το θέμα, διότι ο αριθμός (των 180) αναμφισβήτητα υπάρχει» τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αναφερόμενη σε αυτή καθ’ αυτή τη συνάντηση είπε:

«Το να συναντάται ο κ. Σαμαράς με τον κ. Καραμανλή είναι μια θετική εξέλιξη. Κατά τη γνώμη μου άργησε κιόλας».

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής της συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε στον Αντ. Σαμαρά να ρίξει εκείνος το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα.

«Πιστεύω ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να καλέσει τον κ. Τσίπρα. Να του κάνει μια ενημέρωση για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, από τη Μέση Ανατολή και το κυπριακό ή τα ελληνοτουρκικά και το θέμα των Σκοπίων ή το θέμα της Ουκρανίας και της Ε.Ε. και από εκεί και πέρα, αν η αντίδραση του κ. Τσίπρα είναι αυτή που εξήγγειλε ο κ. Παππάς, ότι δηλαδή θα πάει σε μια τέτοια συνάντηση για να του πει (του κ. Σαμαρά) να παραιτηθεί, τότε ο ελληνικός λαός, ο οποίος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, θα τον κρίνει» σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Πρέπει εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία»

Και συνέχισε: «Η πρωτοβουλία από τον κ. Σαμαρά, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να υπάρχει. Πρέπει να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε ένα μίνιμουμ επίπεδο συνεννόησης και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν πιστεύω ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν διαφορές και πολιτικές αντιπαλότητες ή διαφορετικές προτάσεις. Περιμένω, όμως, να υπάρχει μια στοιχειώδης επαφή και πρέπει εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία, διότι είμαστε κυβέρνηση. Εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία λοιπόν. Και αν ο κ. Τσίπρας αντιδράσει όπως εξαγγέλθηκε, εντάξει. Κακό του κεφαλιού του…» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε:

«Αυτό που σίγουρα υπάρχει στο εξωτερικό είναι η ανησυχία για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, με την έννοια ότι υπάρχει μια οικονομική πρόοδος που γίνεται αποδεκτή από όλους και βασίζεται στις ατελείωτες θυσίες του ελληνικού λαού. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχει μια ανησυχία ότι αυτό που ξέρουμε εμείς οι Έλληνες το ξέρουν και οι άλλοι: ότι μια τυχόν ακυβερνησία ή καθυστέρηση δημιουργίας κυβέρνησης ή ακόμη χειρότερα, αυτό που κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι θα κάνουν απανωτές εκλογές μέχρι να πάρουν την αυτοδυναμία, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο για την οικονομία και τον ελληνικό λαό. Άρα, και οι ξένοιαναρωτιούνται αν όπως και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες μπορούν να γίνουν ευρύτερες κυβερνήσεις, στις οποίες να είναι μέσα δύο-τρία κόμματα. Αυτό μόνο στην Ελλάδα δεν είναι εφικτό. Και το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει. Πολύ δύσκολο… Πρακτικά, για να είμαστε ξεκάθαροι σε ό,τι λέμε, υπάρχει μία πολιτική, η οποία αυτή τη στιγμή ακολουθείται σε συνεργασία με την Ε.Ε., με τις αδυναμίες και δυσκολίες της ή τα λάθη της που μπορούμε να κουβεντιάσουμε πολλή ώρα, αλλά είναι συμφωνημένη με την Ε.Ε. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ερχόμενος θέλει να κάνει μια πολιτική χωρίς τη συμφωνία της Ε.Ε., τότε αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι δεν μας μένει άλλος δρόμος παρά η έξοδος από το ευρωπαϊκό νόμισμα. Δεν υπάρχει τρίτη λύση, για να ξέρουμε και γιατί μιλάμε, δηλαδή. Διότι όταν λέει ότι θα καταργήσει όλους τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά θα πάει στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια που έχουν και «ΣΥΡΙΖΑίους» μέσα, ακόμη και στη Γερμανία, όπου υπάρχει το περίφημο Die Linke, και θα τους πει να μας χαρίσουν ένα μέρος του χρέους και να μας δώσουν και μια γραμμή πιστοληπτική, για να παίρνουμε και κάποια χρήματα ευρωπαϊκά και όλο αυτό να το ψηφίσουν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, ε, με συγχωρείτε πάρα πολύ! Μιλάμε άλλη γλώσσα τότε! Είμαστε εκτός κάθε ευρωπαϊκής πραγματικότητας».