Τον Πρόεδρο της Κύπρου θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαρας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη τοπρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι «ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία, ο πρόεδρος της Κύπρου εισήχθη σήμερα νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υψηλή υπέρταση».

Σύμφωνα με τον Ν. Χριστοδουλίδη, τού παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα ιατρό στις Βρυξέλλες», κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον Νίκο Αναστασιάδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει. Οπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψηότι, με δεδομένο ότι ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης μετά την περιπέτεια της υγείας του, ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να τον εκπροσωπήσει κατά τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε ευχαρίστως και ανέλαβε την εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ πρόκειται για διαδικασία που προβλέπεται από την ΕΕ.

Πριν από τη συνάντησή του με τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.