«Δεν υπάρχει Σχέδιο Β. Ποτέ δεν υπήρχε. Απεδείχθη και τώρα ότι όποιος σκέφτεται με όρους Σχεδίου Β παίζει με τη φωτιά», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, αναφερόμενος στη σχέση της Ελλάδας με τους δανειστές της και τη διαχείριση του χρέους της χώρας.

«Μέχρι το τέλος της χρονιάς και σίγουρα μέχρι τον Φεβρουάριο που θα έχουμε και τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να έχει αλλάξει η κατάσταση μέσα στην οποία κινούμαστε ως χώρα» πρόσθεσε, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τρόικα και ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί κανονικά. «Δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε παρά πολύ προσεκτικοί και πάρα πολύ υπεύθυνοι», είπε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, προανήγγειλε ότι «η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα έρθει τάχιστα. Και όταν λέω τάχιστα, το εννοώ».

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος συζήτησαν για τη Σύνοδο Κορυφή της ΕΕ που αρχίζει την Πέμπτη στις Βρυξέλλες καθώς και για τις εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας ενόψει της επόμενης επίσκεψης της τρόικας στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ευρεία σύσκεψη υπό τον Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν ενόψει της επανόδου της τρόικας.

Οι εντολές για επιτάχυνση μεταφέρθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη που ακολούθησε στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή και των συναρμόδιων υπουργών Νίκου Δένδια, Χαράλαμπου Αθανασίου και Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς του επίσπευση όλων των προαπαιτούμενων δράσεων ώστε με την επιστροφή της τρόικας αρχές Νοεμβρίου να έχει υπάρξει προσυμφωνία με τους δανειστές.

Το βράδυ της Τρίτης, σε ομιλία του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ, ο Πρωθυπουργός τόνισε:«Δεν χρειαζόμαστε άλλο Μνημόνιο, όχι μόνο βγαίνουμε, αλλά η Ελλάδα θα είναι απολύτως ασφαλής στην μετά μνημόνιο εποχή».