Ενα ακόμα επεισόδιο σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή τις καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνου Τριαντάφυλλου ότι «με χρήματα που διατέθηκαν από τον προϋπολογισμό της Βουλής» παρέθεσε γεύμα σε νέους βουλευτές κατά την διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η παρέμβαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου έγινε κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015 και πυροδότησε μεγάλη ένταση έως και την δημόσια έκκληση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδη προς τον παριστάμενο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη «να θέσει κάποια όρια» στην βουλευτή.

Η αντίδραση του Κων. Τριαντάφυλλου ήταν επίσης έντονη, καθώς το γεύμα που ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η πρωτοβουλία του να κάτσουν μαζί σε ένα τραπέζι οι νέοι βουλευτές της COSAC (συγκροτείται από τις επιτροπές ευρωπαϊκών υποθέσεων των εθνικών κοινοβουλίων των ευρωπαϊκών κρατών – μελών)κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε η Ελληνική Προεδρία προς όλους τους ευρωπαίους συμμετέχοντες. Και την κατηγόρησε ότι ψεύδεται, ενώ απαίτησε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ εφόσον εκείνη δεν ζητήσει συγγνώμη να το πράξει εκείνος εκ μέρους της.

Μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι στην συνεδρίαση της COSAC «σε κάθε της τοποθέτηση εξέθετε τη χώρα, στη ψηφοφορία που ψήφιζε το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρενέβαινε και έβαζε επιφυλάξεις με αποτέλεσμα να γελούν όλοι οι ευρωπαίοι βουλευτές και να παρεμβαίνουν οι συνάδελφοι από την Κύπρο προκειμένου να στηρίξουν την Ελληνική Προεδρία».

«Και ταυτόχρονα την ώρα που γευματίζουν όλοι οι βουλευτές που ήρθαν στην Αθήνα, εκείνη την ώρα, στο ίδιο μέρος, στο ίδιο σημείο, σε ξεχωριστό τραπέζι -σε ξεχωριστό τραπέζι!- μαζευόμασταν οι νέοι βουλευτές της COSAC.

Αυτό, λοιπόν, η κυρία Κωνσταντοπούλου το παρουσιάζει ως γεύμα προσωπικό, δικό μου, που ήταν πρωτοβουλία της Ελληνικής Προεδρίας», διευκρίνισε ο Κω, Τριαντάφυλλος.

Και επιτέθηκε στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χυδαιολογεί κατά συγκεκριμένου προσώπου εντός της αιθούσης». Και πρόσθεσε: «Η αυταρέσκεια, η αλαζονεία και η αυταρχικότητα που προσωποποιείται στο πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου, είναι αυτό το οποίο επιβάλει ουσιαστικά την απόλυτη σιωπή που κυρίως προκύπτει από τη συνεχή ποινικοποίηση οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης. Είναι άποψη αυτή της κυρίας Κωνσταντοπούλου που συνεχώς σκανδαλολογεί, λοιδορεί το κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Είναι άποψη αυτή που την ταυτίζει με τη Χρυσή Αυγή. Είναι άποψη αυτή που, δυστυχώς, γίνεται ανεκτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αντέδρασε εξίσου έντονα, όπως ήταν αναμενόμενο, ζητώντας όρθια τον λόγο επί προσωπικού. Ο προεδρεύων Ιωάννης Τραγάκης της ζήτησε επιμόνως να κάτσει κάτω μέχρι να της δοθεί ο λόγος:

– ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ζητώ το λόγο επί προσωπικού.

– ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Καθίστε κάτω, κυρία Κωνσταντοπούλου και θα μου ζητήσετε το λόγο.

– ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί να καθίσω;

– ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Γιατί θέλω να διευκρινίσω κάτι, το Προεδρείο. Καθίστε κάτω. Όχι όρθια.

– ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Γιατί;

-ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Δεν υπάρχουν όρθιοι Βουλευτές όταν μιλάει το Προεδρείο. Καθίστε κάτω, παρακαλώ. Εάν δεν καθίσετε κάτω, θα σας ανακαλέσω στην τάξη κάτι που δεν το θέλω καθόλου.

Έτσι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάθισε και όταν της δόθηκε ο λόγος ανέφερε: «Όσα είπε ο κ. Τριαντάφυλλος είναι στη γραμμή που χάραξε την επομένη της δολοφονίας Φύσσα ο εκπληκτικός νους που συμβουλεύει τον Πρωθυπουργό κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης».

Η φράση της αυτή πυροδότησε νέα ένταση με τον προεδρεύοντα να της ζητεί να απαντήσει επί του προσωπικού θέματος που ανέκυψε και εκείνη να καταγγέλλει «πρακτικές λογοκρισίας που εφάρμοζαν άλλα καθεστώτα». Όσον αφορά το γεύμα, είπε ότι αυτό που καταγράφηκε και ανακοινώθηκε ήταν ότι «ο κ. Τριαντάφυλλος παραθέτει γεύμα».

«Εάν δεν έγινε αυτό, αν δεν το ανακοινώσατε, δηλαδή, υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα τα πρακτικά και η συνεδρίαση της COSAC για να δούμε ποιος διαστρεβλώνει την αλήθεια και ποιος λέει ψέματα», πρόσθεσε για να καταλήξει: «Επειδή, όμως, υπάρχουν μαγνητοσκοπημένα και επειδή αυτά που άκουσα δεν απαντούν στο ποιος κάνει δημόσιες σχέσεις με κονδύλια που εκταμιεύονται για τη λειτουργία της Βουλής, νομίζω ότι όλοι οι χαρακτηρισμοί και οι περαιτέρω αναφορές επιστρέφουν σε εκείνους που τις εκτόξευσαν».

Στο θέμα παρενέβη και ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι το γεύμα ήταν μια διαδικασία στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας για τους νέους βουλευτές των κοινοβουλίων των υπολοίπων ευρωπαϊκών κρατών και ότι ο κ. Τριαντάφυλλος «εξετέλεσε μια υποχρέωσή του στην πραγματικότητα», αλλά «ενώ αυτό έγινε παγκοίνως γνωστό και αντί η κυρία Κωνσταντοπούλου να πει ΄΄εντάξει, δεν είχα την πλήρη ενημέρωση, δεν ήθελα να προσβάλλω ή να συκοφαντήσω΄΄, εμπλέκει ξαφνικά τον πρωθυπουργό, τον κ. Λαζαρίδη και δεν ξέρω εγώ ποιον άλλον σε μια νέα συνωμοσιολογία».

Και την κατηγόρησε για «λαϊκισμό» και «δημαγωγία» και ότι η στάση της είναι «να βρίσκει πίσω από τον καθένα μας έναν απατεώνα, έναν κλέφτη, έναν που προσδοκά να κλείσει φυλακή».