«Με ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα φύγουμε από τα μνημόνια μόνοι μας. Τέλος τα μνημόνια. Εμείς θα το ακυρώσουμε το Μνημόνιο μόλις αναλάβουμε την κυβέρνηση και θα το ακυρώσουμε με τον ίδιο τρόπο που το φέρανε. Και, μάλιστα, με δημοκρατικό τρόπο. Γιατί ψηφίστηκε με πραξικόπημα, σε μια νύχτα», δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Το Μνημόνιο είναι νόμος της Βουλής, με νόμο της Βουλής ισχύει, με νόμο της Βουλής θα το ακυρώσουμε, όπως θα ακυρώσουμε και τους εφαρμοστικούς νόμους» πρόσθεσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη ΔΕΘ, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Σχετικά με το χρέος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε είναι μη βιώσιμο και πρόσθεσε: «Δεν θα πάρουμε σφουγγάρι και θα το σβήσουμε, θα διεκδικήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους».

«Η χώρα διαλύεται. Αυτό μας υποχρεώνει στην εφαρμογή μίας ριζοσπαστικής πολιτικής για να αντιμετωπιστούν τα οξύτατα προβλήματα», συμπλήρωσε.

Ο κ. Λαφαζάνης τελειώνοντας τόνισε ότι «εμείς δε χρωστάμε, μας χρωστάνε», πραναγγέλλονταας ότι από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στον προϋπολογισμό του κράτους θα αρχίσουν να εγγράφονται και οι απαιτήσεις της Ελλάδας από το κατοχικό δάνειο αλλά και τις γερμανικές αποζημιώσεις.