Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το σημερινό δημοσίευμα του Βήματος αναφορικά με το μισθολόγιο στο Δημόσιο.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «τα όσα δημοσιεύονται σήμερα για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, αποτελούν σχεδιασμούς, τους οποίους το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποδεχθεί. Ο αρμόδιος Υπουργός καλά θα κάνει να μάθει να διαβουλεύεται με τους κυβερνητικούς εταίρους του και να ασχολείται λιγότερο με τις διαρροές στα ΜΜΕ».

Επίσημη απάντηση από την πλευρά των Μητσοτάκη και Σταϊκούρα δεν υπάρχει, ωστόσο, σύμφωνα με το Mega Channel, από τα υπουργεία αναφέρεται ότι δεν έχει υπάρξει καμία διαρροή σχεδίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος το βασικό σενάριο προβλέπει ότι ο μισθός πρωτοδιοριζόμενου υπαλλήλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα βρεθεί πολύ σύντομα στα 680 ευρώ (από 780 σήμερα). Αντιστοιχεί στον βασικό μισθό του ιδιωτικού τομέα (586 ευρώ), αλλά καταβάλλεται επί 12 μήνες, αντί 14 στον ιδιωτικό τομέα (δεδομένου ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν περικοπεί τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα καλοκαιρινής άδειας).

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν 600.000 εργαζομένους, ενώ οι μειώσεις αφορούν κατά κύριο λόγο όσους έχουν μόνο απολυτήριο λυκείου αλλά την ίδια στιγμή γιατροί του ΕΣΥ, πανεπιστημιακοί, καθηγητές και όσοι έχουν κάνει μεταπτυχιακές σπουδές θα περιμένουν την ανακοίνωση των νέων ειδικών μισθολογίων στα οποία θα υπαχθούν, για να δουν νέες αυξημένες αποδοχές.