Μακριά κι αγαπημένοι από το νέο δίπολο που διαμορφώνεται ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να μείνει ο Περισσός, κρατώντας ίσες αποστάσεις και χαράσσοντας τη δική του διακριτή πολιτική γραμμή. Η μοναχική αυτή γραμμή που επιλέγει το ΚΚΕ, μακριά από κεντρικές πολιτικές συμμαχίες, δείχνει ότι αντέχει δημοσκοπικά, παρά την πίεση που δέχεται από την Κουμουνδούρου.

Ταυτόχρονα επιχειρεί την ολοκληρωτική επιστροφή στο πολιτικό προσκήνιο με μια σειρά από δράσεις που προγραμματίζει στο πεζοδρόμιο. Την ίδια στιγμή κορυφαία στελέχη του Περισσού δεν σταματούν να ρίχνουν τα βέλη τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας «πως άλλοι βρίσκονται δίπλα στον λαό και άλλοι στο Κόμο ή πίσω από κλειστές πόρτες με τον ΣΕΒ».

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ. Μεγάλος στόχος, όπως αναφέρουν κορυφαία στελέχη του, είναι «να βουλιάξει από κόσμο» το Σύνταγμα στο πανελλαδικό συλλαλητήριο κατά της ανεργίας που θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 600 φορείς και σωματεία έχουν λάβει απόφαση συμμετοχής, δημιουργώντας κλίμα αισιοδοξίας στο ΚΚΕ. Αλλωστε φιλοδοξεί να είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση των τελευταίων ετών, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι παρά την πόλωση που επιχειρείται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αποτελεί έναν ισχυρό διακριτό πόλο, με ακόμη μεγαλύτερη από το μέγεθός του παρεμβατικότητα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Στην ύπαιθρο οι αγρότες ετοιμάζονται για νέο γύρο κινητοποιήσεων, με τους κόκκινους αγροτοσυνδικαλιστές να αναλαμβάνουν ρόλο πρωταγωνιστή. Με δική τους πρωτοβουλία, αύριο Κυριακή η Πανελλαδική Επιτροπή, που τη συγκροτούν εκπρόσωποι από τα 40 μπλόκα που είχαν στηθεί στη διάρκεια της πανελλαδικής αγροτικής κινητοποίησης τον περασμένο χειμώνα σε διάφορες περιοχές της χώρας, έχει προγραμματίσει σύσκεψη στη Λάρισα για να καθορίσει τις δράσεις της για το άμεσο μέλλον.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ. Οι δράσεις αναμένεται να λάβουν και χαρακτήρα πολιτικής σύγκρουσης με την κυβέρνηση. Το ΚΚΕ, παρά την υπερψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που προβλέπει «ανώνυμα» κουπόνια ως 150.000 ευρώ, δηλώνει δημόσια ότι δεν πρόκειται να δώσει κανένα όνομα ανθρώπου που το ενισχύει οικονομικά. Την ίδια στιγμή έχει προειδοποιήσει το υπουργείο Εργασίας ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο Ασφαλιστικό και τον συνδικαλιστικό νόμο αποτελεί αιτία πολέμου.