Την επιστροφή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και στο κόμμα της ΝΔ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρώην υπουργός Νικήτας Κακλαμάνης.

Νωρίτερα ωστόσο, ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς είχε αποστείλει ιδιόχειρη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενημερώνοντάς τον και επισήμως ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης εντάσσεται στην ΚΟ του κόμματος.

Ο ίδιος ο Νικ. Κακλαμάνης, σε ανακοίνωση του υποστήριξε πως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει όταν όλα τα ιστορικά στελέχη ανταποκρίθηκαν στο προσκλητήριο ενότητας.

«Βλέποντας την ανταπόκριση όλων των ιστορικών στελεχών της ΝΔ στο προσκλητήριο ενότητας του Προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, κατάλαβα ότι δεν δικαιούμαι να είμαι απών.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του κόμματος γιατί με δική του πρωτοβουλία συναντηθήκαμε σήμερα. Είχαμε μακρά συζήτηση, ήρθησαν όλες οι παρεξηγήσεις και όπως είναι αυτονόητο, αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση του για την επανένταξή μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στο κόμμα της ΝΔ.

Η μακρόχρονη φιλία μου με τον Αντώνη Σαμαρά και η επί δεκαετίες παρουσία μου στην Παράταξη, ήταν ο καταλύτης της σημερινής θετικής εξέλιξης».

Ο Νικ. Κακλαμάνης είχε διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία στις 31 Μαρτίου όταν είχε ψηφίσει «παρών» στο πρώτο άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

Τότε ο βουλευτής είχε δηλώσει ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς και δεν συμβάλλει στην καταστροφή κοινωνικών ομάδων.