Επαναληπτικές εκλογές πρέπει να γίνουν στους δήμους Καισαριανής και Μάνδρας – Ειδυλλίας Αττικής, σύμφωνα με αντίστοιχες αποφάσεις του Τριμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, θα έχει τον τελικό λόγο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διοικητικό Πρωτοδικείο, πρέπει να γίνουν επαναληπτικές εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα του δήμου Καισαριανής μεταξύ του εκλεγέντος δημάρχου Γεώργιου Κοντόσταυλου (Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής) και του Ηλία Σταμέλου (Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής).

Στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο κ. Κοντόσταυλος είχε λάβει 26,26% και είχαν ισοψηφήσει ο πρώην δήμαρχος Αντώνης Καμπάκας (Καισαριανή Δημιουργία) και ο κ. Σταμέλος. Ο κ. Καμπάκας πέρασε στον β΄γύρο των δημοτικών εκλογών με μία ψήφο διαφορά από τον κ. Σταμέλο και αναμετρήθηκε με τον κ. Κοντόσταυλο. Στο β΄γύρο έλαβαν ο κ. Κοντόσταυλος 61,55% και ο κ. Καμπάκας 38,45%.

Στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο, είχε προσφύγει ο κ. Σταμέλος ζητώντας να ακυρωθεί ο α΄ γύρος των εκλογών και το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ΄ αριθμ. 15/2014 απόφασή του έκανε δέκτη την αίτηση του κ. Σταμέλου. Του αναγνώρισε ένα ψηφοδέλτιο και ακύρωσε δύο του κ. Καμπάκα, με αποτέλεσμα να ανατραπεί η σειρά κατάταξης (ο κ. Σταμέλος πέρασε δεύτερος στην τελική κατάταξη). Τα ψηφοδέλτια, που ακυρώθηκαν, έφεραν χαρακτηριστικά γνωρίσματα (σσ. αντί σταυρού είχαν «ν»).

Εξάλλου, με την υπ΄ αριθμ. 9/2014 απόφασή του το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ότι πρέπει να επαναληφθούν οι εκλογές και στη Μάνδρα Αττικής, έπειτα από προσφυγή της υποψήφιας δημάρχου Ιωάννας Κριεκούκη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Μαζί στη Νέα Πορεία» (σσ. είχε έρθει δεύτερη στην τελική κατάταξη) και του επίσης υποψηφίου δημάρχου Θανάση Πανωλιάσκου της Δημοκρατικής Συνεργασίας, ο οποίος είχε καταταγεί τρίτος. Οι δύο στρέφονταν κατά του επενεκλεγέντα δήμαρχου Γεωργίου Δρίκου (Νέα Εποχή).

Ο κ. Δρίκος στον β΄ γύρο των εκλογών έλαβε ποσοστό 51,88%, η κ. Κριεκούκη 48,12%, ενώ ο κ. Πανωλιάσκος στον α΄ γύρο των εκλογών είχε καταταγεί τρίτος με ποσοστό 27,72%.

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, οι εκλογές στην Μάνδρα θα επαναληφθούν, καθώς τα ψηφοδέλτια του κ. Δρίκου είχαν διαφορετικό σχήμα και άλλο μέγεθος.