Την απόφασή του να μην ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης, στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, επιβεβαίωσε, μέσω του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, Σπύρος Λυκούδης.

Ο ίδιος ωστόσο, στη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη υπογράμμισε πως δεν ανήκει «σε αυτούς που θέλουν με κάθε τρόπο να πέσει η κυβέρνηση».

Ο Σπ. Λυκούδης εξήγησε αρχικά πως κατά την άποψή του, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ελήφθη «γιανα διαμορφωθεί με μεγαλύτερη ισχύ κυβερνητική πλειοψηφία και να δοθεί μεγαλύτερη παράταση ζωής και μια ισχυροποίηση της κυβέρνησης τουλάχιστον για πέντε μήνες, μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

«Νομίζω ότι θα της βγει» προσέθεσε: «Δεν βλέπω να υπάρχουν απώλειες στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Δεν βλέπω ποιος θα μπορούσε να αρνηθεί από τους κυβερνητικούς βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ την ψήφο και να ρίξει την κυβέρνηση».

Ακολούθως, στην ερώτηση που του τέθηκε γιατο αν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Σπ. Λυκούδης απάντησε:

«Δεν θα ψηφίσω. Προσανατολισμός μου είναι να μη δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν ανήκω στο στρατόπεδο εκείνων που πάση θυσία και με κάθε τρόπο θέλουν να πέσει η κυβέρνηση. Επειδή πιστεύω ότι χρειάζεται ένα στάτους πολιτικής σταθερότητας για να μπούμε στη νέα περίοδο, γι’ αυτό κι εγώ δεν θα συναινούσα στην επιδίωξη της αντιπολίτευσης με κάθε τρόπο, ακόμη και με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, να πέσει η κυβέρνηση. Από την άλλη μεριά, όμως, είναι τελείως διαφορετικό το να μου ζητάει το κυβερνητικό στρατόπεδο με μια συγκεκριμένη πρόταση να ενταχθώ σε αυτό. Διότι η ψήφος εμπιστοσύνης είναι μια πρόσκληση σε μένα να γίνω ο 156ος βουλευτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν θα γίνω», ξεκαθάρισε ο μέχρι πρότινος βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ.

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Σπύρος Κουβέλης αναφέρθηκε στις πολιτικές του επιδιώξεις μετά και την αποχώρησή του από τη ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνοντας συζητήσεις τόσο με το ΠΑΣΟΚ όσο και με Το Ποτάμι.

«Πολιτική μου επιθυμία και προσανατολισμός είναι να κάνω ό,τι μπορώ – και αυτό έκανα και όταν ήμουν στη ΔΗΜΑΡ και επέμενα στο κόμμα μου να μπει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς. Αυτό θα κάνω και τώρα. Θα προσπαθήσω όσο μπορώ και όπως μπορώ να υπάρξει μια μεγάλη συνάντηση αυτού του χώρου. Εχω πολιτικές συζητήσεις και με τους δύο χώρους (το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), δεν είναι κάτι που γίνεται τώρα. Είμαι στη διάθεση και την καλοπροαίρετη επιθυμία ανίχνευσης των δυνατοτήτων να συμπλεύσουμε όλοι μαζί στη δημιουργία μιας μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, αλλά δεν βλέπω και οι άλλοι δύο πολιτικοί χώροι να έχουν την ίδια επιθυμία, με την ίδια ένταση, για τη συγκρότηση αυτού του πολιτικού χώρου».