Εξώδικη διαμαρτυρία κατά του προέδρου του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων απέστειλε η βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Ραχήλ Μακρή, με αφορμή την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κινήματος που θα συνεδριάσει την Τρίτη 7 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην εξώδικη διαμαρτυρία της η Ραχήλ Μακρή επισημαίνει ότι «αν και δεν μου προκαλεί καμία κατάπληξη πλέον ο ασυνήθης και εξωθεσμικός – μη συνάδων με τα κοινοβουλευτικά ήθη – τρόπος με τον οποίο και αυτή τη φορά ενεργήσατε, σας επαναφέρω στην τάξη, υπενθυμίζοντάς σας τις προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας της κατά το άρθρο 30 Επιτροπής Δεοντολογίας του Κινήματος».

Η κ. Μακρή ζητά εντός τριών ημερών να της γνωστοποιηθούν εγγράφως:

«Α. Πότε συνεκλήθη η Επιτροπή, και με πρωτοβουλία τίνος εκ των (ανεξάρτητων) μελών της;

Β. Ποιο είναι το σκεπτικό της παραπομπής μου, που κρίθηκε (sic) ως απαραίτητη για τον «πειθαρχικό μου έλεγχο», για μια ανάρτηση στο facebook, όπου δεν αναφερόμουν ονομαστικά σε κανένα βουλευτή ή στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά χρησιμοποιούσα γενικούς και αφηρημένους χαρακτηρισμούς για να στιγματίσω προσβλητικές και αήθεις συμπεριφορές εναντίον μου;

Γ. Με ποιο έγγραφο και πότε μου κοινοποιήθηκε η σχετική «παραπομπή» μου;»

Η κ. Μακρή, απευθυνόμενη προς τον κ. Καμμένο επισημαίνει ότι «εάν οι δηλώσεις σας για την παραπομπή μου στην Επιτροπή Δεοντολογίας, δεν στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου, σας καλώ να μου κοινοποιήσετε πάραυτα την υποτιθέμενη «αιτιολογημένη αναφορά» αυτής της Επιτροπής όπως ορίζει το καταστατικού του Κινήματος. Ειδάλλως θα σας καταγγείλω δημόσια για πρωτοφανή αντικαταστατική συμπεριφορά που με στοχοποιεί και με υπονομεύει προσωπικά και πολιτικά».

Τέλος η κ. Μακρή καλεί τον κ. Καμμένο και όλα τα μέλη και στελέχη του κινήματος ή και μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στα οποία, όπως λέει, οφείλει να κοινοποίηση της εξώδικη διαμαρτυρία, «να αποστείτε εφεξής οιασδήποτε δηλώσεως, σχολίου η υπαινιγμού, δια του Τύπου ή των ΜΜΕ, ή των κοινωνικών δικτύων, που θα αφορά το πρόσωπό μου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να λάβω τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προστασία της πολιτικής αλλά και προσωπικής μου αξιοπρέπειας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις 29 Σεπτεμβρίου, είχε πει ότι η κ. Μακρή θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά της απέναντι σε συναδέλφους της έτσι όπως εκφράστηκε αυτή μέσω αναρτήσεων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για το λόγο αυτό παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων. Ο κ. Καμμένος είχε προσθέσει τότε ότι «για το μέλλον της κ. Μακρή στους ΑΝΕΛ θα αποφασίσουν η Επιτροπή Δεοντολογίας και φυσικά η Κοινοβουλευτική Ομάδα».