Νέο εσωκομματικό μήνυμα ότι δεν θα κάνει συνέδριο… περιπάτου εισέπραξε ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Προ ημερών ήταν ο Θάνος Μωραΐτης που αμφισβήτησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μιλώντας για πιθανή αλλαγή ηγεσίας στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης και χθες εμφανίστηκε και ο Κώστας Σκανδαλίδης να δηλώνει ότι σε μια τέτοια ανώτατη διαδικασία όλα τα ζητήματα θα πρέπει να τεθούν επί τάπητος.

Είναι γεγονός ότι τόσο ο Σκανδαλίδης όσο και ο Μωραΐτης έχουν ανοίξει και στο παρελθόν ζήτημα ηγεσίας. Παρ’ όλα αυτά, όταν ένα τέτοιο λεπτό ζήτημα μπαίνει αιφνιδιαστικά για ένα Συνέδριο που χαρακτηρίζεται προγραμματικό δείχνει ότι η κατάσταση στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ρευστή και ότι δεν υπάρχει ομογενοποίηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

«Αν δεν συζητήσει το ΠΑΣΟΚ το πώς πήγαν τα πράγματα μέχρι εδώ και δεν εκτιμήσει την έως τώρα πορεία, τι θα είναι αυτό το Συνέδριο; Συνέδριο χειροκροτητών;» διερωτήθηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, που φιλοξενήθηκε στον Βήμα FM. Να σημειωθεί πάντως ότι ο πρώην υπουργός έχει προειδοποιήσει τον κ. Βενιζέλο ότι ενδεχομένως και να αμφισβητηθεί στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις ευρωεκλογές λέγοντας ότι «όταν πηγαίνεις σε Συνέδριο θα πρέπει να τα περιμένεις όλα».

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ. Ο Βενιζέλος γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπως επίσης και ότι αρκετοί βουλευτές θα επιθυμούσαν να τεθεί ζήτημα ηγεσίας στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης μόνο και μόνο για να τρωθεί η εικόνα του αρχηγού. Εξ αυτού του λόγου στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συγκληθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ζητήσει από όλους να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να δηλώσουν ξεκάθαρα εάν θα προχωρήσουν μαζί του ή όχι. «Καθαρά λόγια, καθαρές κουβέντες» είπε στους συνεργάτες του, προϊδεάζοντας ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές να σταματήσουν να τον υπονομεύουν αλλιώς «ας πάρουν τον δρόμο τους».