Καθαρές κουβέντες θα ζητήσει από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Και θα το κάνει την επόμενη κιόλας εβδομάδα συγκαλώντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, την πρώτη έπειτα από μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενόψει κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων, εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό τοπίο και πρωτίστως να διασαφηνίσει τις προθέσεις των βουλευτών του. Επειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις Μωραΐτη περί πιθανότητας να τεθεί θέμα αλλαγής ηγεσίας, την παραίτηση Σαχινίδη από τον τομέα Οικονομικών και τη σύγκρουση με τον Χρυσοχοΐδη, θεωρεί ότι ήρθε η ώρα «να μιλήσουμε όλοι τη γλώσσα της αλήθειας».

ΠΡΟΚΛΗΣΗ. Ο κ. Βενιζέλος θα προκαλέσει επί της ουσίας τους βουλευτές του να πουν εάν τον στηρίζουν και εάν θα τον ενθαρρύνουν στις επιλογές του εγκαταλείποντας «γκρίνιες, υπονομεύσεις και προσωπικές φιλοδοξίες ή στρατηγικές». Οποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ας το πει κι ας σταματήσει τώρα, αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι ενόψει και της προεδρικής εκλογής θα πρέπει να ξέρει σε πόσους βουλευτές μπορεί να στηριχθεί. «Η πάμε όλοι μαζί ή όποιος δεν θέλει να το πει» θα παροτρύνει την Κοινοβουλευτική Ομάδα, σε μία συνεδρίαση που παρουσιάζει προκαταβολικά εξαιρετικό ενδιαφέρον. Πάντως από την πλευρά Παπανδρέου δεν αναμένεται να πάρει απαντήσεις καθώς τον τελευταίο χρόνο ο πρώην πρωθυπουργός απουσιάζει συστηματικά από τις κομματικές συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να εργαστεί συστηματικά για την υπόθεση της Κεντροαριστεράς και μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα ορίσει τα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου.