Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης έδωσε το πρωί της Πέμπτης σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που δέχεται με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του περί μαζικής φυγής καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση πτώσης της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «μπορεί η δήλωσή μου να ήταν ωμή, αλλά πέτυχε τον στόχο της», ενώ πρόσθεσε ότι το βασικό νόημα των όσων είπε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να καλλιεργείται πολιτική αστάθεια την ώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση.

«Τώρα ξαναπάνε να βάλουν την πολιτική αστάθεια και να τινάξουμε στον αέρα όσα κάναμε τα τελευταία χρόνια», σημείωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ πως έχει βάλει ως στόχο να ανατρέψει την κυβέρνηση με αφορμή την προεδρική εκλογή.

«Αν η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ηρεμούν οι αγορές και να πέφτουν τα σπρεντ, τότε όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ είναι αέρας κοπανιστός», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως αν οι ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία είναι σοβαρές τότε θα πρέπει να μιλά για «μια πολιτική που θα είναι συναινετική με τους εταίρους».

«Ας γίνουν ένα φυσιολογικό κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης…», συμπλήρωσε δηκτικά.

Απαντώντας δε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ πως οι δηλώσεις του γεννούν αμφιβολίες για το τραπεζικό σύστημα και το αξιόχρεο της Ελλάδας, ο κ. Γεωργιάδης αντεπιτέθηκε, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν η Κουμουνδούρου να τον κατηγορεί τη στιγμή που «έχει κάνει τα πάντα για να χρεοκοπήσουν οι τράπεζες», καθώς αρνήθηκε την ανακεφαλαιοποίησή τους.