Να μειωθεί κατά 30% ο ΕΝΦΙΑ πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη σε παρέμβασή της την Τρίτη στο Mega.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών, ώστε ο πολίτης να φορολογείται «επί πραγματικής αξίας» όπως είπε.

Ερωτηθείσα δε για την απώλεια εσόδων, περίπου 1 δισ. ευρώ, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι ούτως ή άλλως το υπουργείο Οικονομικών δεν θα εισπράξει αυτά που υπολογίζει.

«Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ρίξω την κυβέρνηση»

«Ο φόρος υπάρχει. Εχει προϋπολογιστεί στα έσοδα, έχουμε κάνει διάφορες συμφωνίες. Κατά τη γνώμη μου αυτός ο φόρος πρέπει να μειωθεί κατά 1 δισ. Ο φόρος είναι λάθος γιατί βασίζεται πάνω σε πλασματικά στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως οι αντικειμενικές αξίες πρέπει να μετατραπούν σε εμπορικές.

Και η ίδια συνέχισε: «Επειδή δεν θα τα εισπράξει, αντί να φέρουμε τον κόσμο σε απελπισία κάντο αυτό με το καλημέρα σας έτσι ώστε όποια φορολογία μετά να είναι επί πραγματικού εισοδήματος».

Ερωτηθείσα για τους λόγους για τους οποίους δεν καταψήφισε τον αρχικό νόμο για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε κατηγορηματικά ότι στηρίζει την κυβέρνηση. «Δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να ρίξω την κυβέρνηση. Ποτέ. Είμαστε ξεκάθαροι. Εγώ υποστηρίζω αυτή την κυβέρνηση με νύχια και με δόντια. Γι’ αυτό και υποστηρίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε οι φοροελαφρύνσεις αυτές να γίνουν σήμερα, με τον προϋπολογισμό».