Σε στοχευμένες φορολογικές μειώσεις θα προχωρήσει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ.

«Θα επουλώσουμε τις πληγές και τις αδικίες των χρόνων του Μνημονίου. Και ο κάθε ένας που παράνομα απολύθηκε θα κερδίσει ξανά την εργασία του» λέει χαρακτηριστικά.

«Το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις χαμηλότερες συντάξεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία. Δεύτερον, θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και θα έχουμε κάποιες στοχευμένες φορολογικές μειώσεις», λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – όπως σημειώνει στη συνέντευξή του – είναι να μεταρρυθμίσει την Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι να τη διαλύσει.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε μία νέα ευρωπαϊκή συμφωνία, αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Η κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία. Πρόκειται για δομική κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης» αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

«Είναι αναγκαίο να σπάσουμε αυτό το πλαίσιο του Μερκελισμού και της γερμανικής ηγεμονίας» λέει ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας:

«Θέλουμε να δώσουμε τέλος στη λιτότητα και να διαπραγματευτούμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο με μια συμμαχία περιφερειακών κρατών».

Η βρετανική εφημερίδα φιλοξενεί εκτενές αφιέρωμα στον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο με τίτλο «Ο Αλέξης Τσίπρας πλασάρεται ως πρωθυπουργός της Ελλάδας εν αναμονή».

Σύμφωνα με τους Financial Times, η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και το άνοιγμα της ψαλίδας σε σχέση με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ανάγκασαν τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει το διχαστικό προσωπείο και να επανατοποθετήσει τον εαυτό του ως τον εν αναμονή πρωθυπουργό της Ελλάδας.

«Εχουμε να πληρώσουμε 10 δισ. ευρώ σε τόκους τον χρόνο και την ίδια στιγμή να «τρέχουμε» ένα πρωτογενές πλεόνασμα 4,5% του ΑΕΠ προκειμένου να ξεπληρώσουμε τους δανειστές μας. Χωρίς ανάπτυξη είναι αδύνατο να ξεπεράσουμε την κρίση», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας», σύμφωνα με τους Financial Times, «ελπίζει ότι οι ετήσιες πληρωμές για το χρέος μπορούν να μειωθούν κατά 5 δισ. ευρώ το χρόνο επιτρέποντας στη χώρα να διαθέσει περισσότερα χρήματα στον σκληρά πιεσμένο πληθυσμό και να πυροδοτήσει ανάπτυξη».