Ανοιγοκλείνει το θέμα πιθανής υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας ο Φώτης Κουβέλης

Η τελευταία του δημόσια παρέμβαση για το θέμα κλίνει προς το «όχι», καθώς ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπονόησε ότι στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματός του (2-5 Οκτωβρίου) θα ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται: «Αυτό που σήμερα με σαφήνεια σας λέω είναι το πώς θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης την παρουσία του στην πολιτική ζωή. Θα το επαναλάβω στο Συνέδριο και θα το κάνω πιο λιανά για όσους δεν θέλουν να καταλάβουν» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real.

O κ. Κουβέλης στην ίδια συνέντευξη, ωστόσο, είχε αφήσει νωρίτερα να διαφανεί πως υπό κατάλληλες προϋποθέσεις ενδεχομένως και να δεχόταν να είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο. Τι λέει ο συνταγματικός νομοθέτης, αντιλαμβανόμενος την θεσμική σημασία του ρόλου του; Δημιουργεί με τις προϋποθέσεις που θέτει, όπως οι αυξημένες πλειοψηφίες, ένα πλαίσιο πολιτικών συναινέσεων, χωρίς τη συνδρομή των οποίων η προεδρική εκλογή γίνεται αδύνατη. Θεωρώ ότι η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές. Με την έννοια ότι δεν μπορεί να αναμένουμε πολιτικές συνεννοήσεις, συναινέσεις και συμπτώσεις, αν αυτές οι πολιτικές διευρύνουν την κοινωνική και την πολιτική πόλωση» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ. Εχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Κουβέλης μίλησε πιο ξεκάθαρα για την πιθανότητα να είναι εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ. Είπε δηλαδή ότι εφόσον οι σύνεδροι στο Συνέδριο κρίνουν πως ο ίδιος είναι κατάλληλος για να συνεχίσει ως πρόεδρος τότε θα θέσει για τρίτη φορά υποψηφιότητα.