«Δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, σημείωσε πως δεν θα αντιμετώπιζε το ζήτημα της προεδρικής εκλογής μόνο με προσωπικά κριτήρια:

«Είπαμε ότι κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς δεν είναι αποδεκτό. Κανένα κομματικό μικροσυμφέρον δεν μπορεί να κατισχύει των θεσμών. Υπάρχουν θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες από το Σύνταγμα και αυτές οι διαδικασίες στα τέλη του Ιανουαρίου του 2015. Μέχρι τότε έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας… Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου … Δεν έχει υπάρξει καμιά πρόταση και καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή. Πάντως, δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς».

‘Εδειξε πάντως ότι επιδιώκει να συνεχίσει στην προεδρία της ΔΗΜΑΡ λέγοντας: «Τιμητική η αναφορά θα έλεγα, ότι αναφέρομαι ως δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος, ε, αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ».

Και πρόσθεσε: «Το λέω με σαφήνεια και κυρίως προσθέτω όλα εκείνα που αφορούν στην προεδρολογία και στην πρωιμότητα η οποία υπάρχει με το άνοιγμα αυτής της συζήτησης. Θέλω να σας πω επιπλέον ότι σε λίγες ημέρες, λιγότερες από 15 ημέρες, έχω συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αυτό που σήμερα με σαφήνεια σας λέω, αναφορικά με το πώς θεωρεί ο Φώτης Κουβέλης την παρουσία του στην πολιτική ζωή, θα το επαναλάβω και θα το κάνω πιο λιανά για όσους δεν θέλουν να το καταλάβουν».