«Δεν έχω καμία αμφιβολία πως άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες και εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιαδης, συνεχίζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ Συγγρού και Κουμουνδούρου που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τρίτης με τη ΝΔ να προειδοποιεί για το τι θα συμβεί αν έρθει στην εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για «ακατάσχετη κινδυνολογία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε ότι «άμα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αδειάσουν οι τράπεζες» και προσέθεσε πως «τα 11 δισ. του ΤΧΣ δεν είναι κλειδωμένα σε κάποιο ταμείο για να τα πάρουμε ό,τι ώρα θέλουμε. Είναι χρήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια αν χρειαστούν», είπε.

Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γελαλή, που είπε ότι «εχουν υποχρέωση να μας τα δώσουν γιατί είναι δάνεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά για κρατικοποίηση των τραπεζών αλλά για «κοινωνικοποίηση».

«Φθάσαμε στο σημείο», πρόσθεσε, «οι συστημικές τράπεζες να μην δίνουν ούτε ένα δάνειο στον κόσμο».

«Οι τράπεζες είχαν αδειάσει με την πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα» σημείωσε ο υπεύθυνος φορολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη ακολούθησαν σχόλια του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τους βουλευτές της ΝΔ το βράδυ της Τρίτης. Σε συνομιλία που είχε με βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής ο Αντ. Σαμαράς τους είπε να βγάλουν από το μυαλό τους το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και όπως μετέδωσε το Mega, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ προσέθεσε: ««Με βάση τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ».

Η απάντηση του Αλ. Τσίπρα ήρθε το πρωί της Τετάρτης. «Ο πανικός οδηγεί τον κ. Σαμαρά σε ανεύθυνη και ακατάσχετη κινδυνολογία» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε συνεργάτες του κατά τη διάρκεια σύσκεψης το πρωί της Τετάρτης.

«Ο ρόλος του Πρωθυπουργού απαιτεί αίσθηση ευθύνης και όχι ανεύθυνες παρεμβάσεις στο καφενείο της Βουλής» πρόσθεσε.