«Αθλιότητες», οι οποίες επιτρέπονται λόγω της «ανοχής» που υπάρχει προς το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου, χαρακτήρισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τα συνθήματα και τις αποδοκιμασίες κατά του Βαγγέλη Βενιζέλου που ακούστηκαν το βράδυ της Δευτέρας, στην εκδήλωση του Ζαππείου.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης αρχικά στον ΣΚΑΪ οΠαναγιώτης Ρήγας υποστήριξε πως οι αποδοκιμασίες κατά του Βενιζέλου στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου ήταν «η αστεία εκδοχή ενός «πολιτικού τζιχαντισμού» και φανατισμού», αποδίδοντας τις «αθλιότητες» σε μία ομάδα «50 ή 100 κλακαδόρων» που «δεν εκφράζουν τον πολιτισμό του ΠΑΣΟΚ».

Εκτίμησε πάντως ότι η όλη ένταση που επικράτησε στον χώρο του Ζαππείου δεν ήταν στημένη από τον Γιώργο Παπανδρέου.

«Δεν δέχομαι ότι με αυτόν τον τρόπο κάποιοι προσπαθούν να κρατηθούν στην επιφάνεια (…) Δεν θέλω να πιστεύω πως αυτός είναι ο χώρος στήριξης του Γιώργου Παπανδρέου», προσέθεσε.

Λίγο αργότερα μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Παναγιώτης Ρήγας κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον Παπανδρέου για τη στάση του κατά τη διάρκεια των αποδοκιμασιών.

«Δεν χρεώνω στον Γιώργο Παπανδρέου την συμπεριφορά αυτών των ανεγκέφαλων. Θα έπρεπε, όμως, να σηκωθεί εκείνη τη στιγμή και να πει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση σε μια συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ που γίνεται για να τιμήσει την πορεία του Κινήματος 40 χρόνια. Αυτό θα έπρεπε και θα μπορούσε να το κάνει» είπε.

Και αναφορικά για τα γεγονότα σημείωσε:

«Αυτό που έγινε χθες ήταν μια κλάκα από ανεγκέφαλους, από ανθρώπους που έπεσαν σαν ούφο σε μια χώρα, της οποίας οι προτεραιότητες είναι εντελώς διαφορετικές. Ήταν ένα κομματικό τζιχάντ, το οποίο ήταν αλλού για αλλού. Ήταν ένα θέαμα παρακμιακό και αστείο, από ανθρώπους, οι οποίοι ούτε έχουν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί στη χώρα, ούτε έχουν κατανοήσει τον προβληματισμό και την αγωνία του ελληνικού λαού, ούτε έχουν καμία σχέση με τις προτεραιότητες που βάζει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

» Είναι φανερό ότι η σημασία του χθεσινού γεγονότος, μπορεί να τροφοδοτεί επικοινωνιακά κάποια γεγονότα, αλλά επί της ουσίας είναι μια ιστορία που δεν έχει καμία απήχηση μέσα στην κοινωνία και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ σε αυτή του τη μορφή και με αυτή την εικόνα δεν μπορεί να έχει απήχηση στην κοινωνία. Μέσα στο ΠΑΣΟΚ, τότε μπορεί να υπήρχαν διαφορετικές απόψεις, κάποιες εκφράστηκαν και με την διαφωνία και την αποχώρηση, οι περισσότεροι όμως από αυτούς δυστυχώς ήταν από τον κύκλο του Γιώργου Παπανδρέου, δεν ήταν από άλλους».