Την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας υπέβαλε τη Δευτέρα με επιστολή του στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Κώστας Κουκοδήμος, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων», αναφέρει στην επιστολή του ο K. Κουκοδήμος.

Σημειώνει τέλος ότι στηρίζει ως βουλευτής «την παράταξη της ΝΔ το κυβερνητικό έργο και προσωπικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην τεράστια προσπάθεια για την ανάταξη της χώρας».

Μιλώντας λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο παραιτηθείς υφυπουργός είπε ότι η συνεργασία του με τον υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο υπήρξε «άψογη» και αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει από την περασμένη Τετάρτη τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη για την απόφασή του να εγκαταλείψει το υπουργείο.

Ο Κουκοδήμος επανέλαβε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ότι η παραίτησή του έχει να κάνει με «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους».

«Για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρω και στην ανακοίνωσή μου, πήγα σήμερα το πρωί και υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά – και θέλω να το σεβαστείτε αυτό – προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ» ανέφερε ο παραιτηθείς υφυπουργός στην εκπομπή του Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και του Αιμίλιου Περδικάρη στον ΒΗΜΑ FM 99,5.

Νωρίτερα ο Κώστας Κουκοδήμος είχε στείλει επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στην οποία ανέφερε τα εξής:

«Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπό μου με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

» Προσωπικοί και μόνον λόγοι με υποχρεώνουν σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

» Δηλώνω ότι στηρίζω ως Βουλευτής της παράταξης της Ν.Δ με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο κι εσάς προσωπικά στην τεράστια προσπάθεια που κάνετε για την ανάταξη της χώρας.

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος»

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όταν ενημερώθηκε για την παραίτηση του πολιτικού υφισταμένου του δήλωσε: «Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού».