Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δίνει συνέχεια στο θέμα των δύο ομοφοβικών tweet που ανήρτησε την Πέμπτη εναντίον του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Σαβιέ Μπετέλ.

Ο βουλευτής έστειλε επιστολή στον Μπετέλ, στην οποία του θέτει διάφορα ερωτήματα, τον καλεί σε δημόσιο διάλογο και τον προσκαλεί στην Αθήνα σε… ημερίδα της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Παράλληλα κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών.

Ο κ. Νικολόπουλος σχολίασε και το tweet – απάντηση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κούρκουλα, στο οποίο κατέληγε με τη φράση «είναι ψεκασμένοι», αναφερόμενος στον Νικολόπουλο, λέγοντας:

«Ο κ. Κούρκουλας δεν αυτοδιορίσθηκε υφυπουργός Εξωτερικών. Διορίστηκε από τον Πρωθυπουργό και, μέσω του κ. Κούρκουλα θα μας απαντήσει και ο κ. Σαμαράς, εάν παραμένει προσηλωμένος στο τρίπτυχο του έθνους. Και επίσης εάν θεωρεί ότι τα εκατοντάδες εκατομμύρια των χριστιανών σε όλο τον κόσμο, μαζί και όλα τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Ευρώπης, που πιστεύουν σε αυτό, και δεν θέλουν να γίνει νόμος του κράτους ο γάμος των ομοφύλων, η παιδοφιλία, η κτηνοβασία και όσα ακόμη διαστροφικά νομοθετούνται σε κράτη Ευρώπης, είμαστε «ψεκασμένοι»».

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, ο κ. Νικολόπουλος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter ομοφοβικό σχόλιο για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

«Από την Ευρώπη των Εθνών, στην Ευρώπη των Π…ριών! Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου αρραβωνιάστηκε τον αγαπημένο του», ήταν το tweet που δημοσίευσε ο βουλευτής και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος έχει σπουδάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, έστειλε το εξής tweet στα αγγλικά στον κ.Νικολόπουλο: «Γεια σας. Ακουσα ότι θέλετε κάτι να μου πείτε, αλλά δεν μιλώ ελληνικά. Συγνώμη».

Μετά τον διεθνή σάλο για το ομοφοβικό tweet, ο κ. Νικολόπουλος επανήλθε, με νέο tweet στο οποίο έγραφε: «Μετά τις χυδαίες επιθέσεις και τον οχετό ύβρεων απαντώ: Από την Ευρώπη των Εθνών στην Ευρώπη των Κίναιδων δηλαδή αυτών που κινούν την αιδώ».

Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές: Να παραιτηθεί από την ΚΟ ο Ν. Νικολόπουλος

Οι αντιδράσεις πάντως συνεχίζονται και σήμερα, με τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς βουλευτές να καταδικάζουν απερίφραστα «τις απαράδεκτες, προκλητικές, ρατσιστικές δηλώσεις» του μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους Νίκου Νικολόπουλου, σε βάρος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, και να δηλώνουν ότι τόσο το περιεχόμενο όσο και το ύφος αυτού του λόγου βρίσκονται στον αντίποδα της δικής τους ιδεολογικής και πολιτικής αντίληψης.

Μάλιστα, καλούν τον βουλευτή, έστω και τώρα, να ανακαλέσει αλλά και να υποβάλει την παραίτησή του στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα, στην οποία θεωρούν ότι πλέον δεν έχει καμία θέση.