Διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο και τους υπουργούς Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και Ανάπτυξης Νίκο Δένδια είχε την Τετάρτη στην Αθήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο πρώην υπουργός θα αναλάβει σημαντικό χαρτοφυλάκιο στην Επιτροπή Γιούνκερ, με την γαλλική κυβέρνηση να επιδιώκει την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Επιτρόπου για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις.

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, όπως είναι η διαχείριση του χρέους, βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πιερ Μοσκοβισί.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε στον κ. Μοσκοβισί τις προτεραιότητές του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των αδικιών.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Μοσκοβισί με τον κ. Βενιζέλο, όπου συζητήθηκαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Νωρίτερα, ο γάλλος αξιωματούχος είχε γεύμα εργασίας με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια.

Με Χαρδούβελη

Προτεραιότητα για την ΕΕ πρέπει να είναι η τόνωση της ανάπτυξης, με έμφαση στις επενδύσεις, συμφώνησαν ο Πιερ Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη συνάντησή τους.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, στη διάρκεια γεύματος εργασίας, των δύο ανδρών βρέθηκαν η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας, η πορεία του προγράμματος προσαρμογής, οι μεταρρυθμίσεις και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, στην οποία τονίζεται και ότι η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, Χαρβούβελης και Μοσκοβισί διαπίστωσαν το κλίμα εμπιστοσύνης που επικρατεί πλέον στην Ελλάδα και την αύξηση της εισροής ξένων επενδυτικών κεφαλαίων.

Παράλληλα, επεσήμαναν την ανάγκη σταδιακής αποκατάστασης των ομαλών συνθηκών ρευστότητας στην αγορά και δημιουργίας νέου προτύπου ανάπτυξης περισσότερο εξωστρεφούς και ανταγωνιστικού.