«Κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται οι προϋποθέσεις για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» τονίζει, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Αδωνις Γεωργιάδης.

«Πιστεύω στη λύση ενός προσώπου που θα μπορέσει να ενώσει τα πολιτικά κόμματα στη Βουλή για να μην μπει η χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια. Δεν μπαίνω σε ονοματολογία.

»Κάθε άνθρωπος που ανήκει σε έναν πολιτικό χώρο θα προτιμούσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ανήκε στον δικό του πολιτικό χώρο, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ομως το μείζον τώρα είναι να είναι ένα πρόσωπο σοβαρό, να μπορεί να ενώσει τη Βουλή» σημειώνει ο κ.Γεωργιάδης.

Ερωτηθείς για τη λύση στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση στο θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτιμά ότι «η λύση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και διορθώνει τουλάχιστον τις πολύ μεγάλες αδικίες» και προσθέτει ότι «θα ήταν ευχής έργο να μπορούσε να γίνει κάτι και με τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα αλλά από την άλλη είναι γνωστές και οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας».

Σημειώνει μάλιστα ότι ήταν ένας εκ των βουλευτών της ΝΔ που είχε υποστηρίξει την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση. «Και εγώ είμαι εις εξ αυτών, δεν το κρύβω ότι το είχα ζητήσει.

»Ομως αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι η χώρα έχει δημοσιονομικές δεσμεύσεις και από τη στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι σε θέση να κάνει καν εκτίμηση για το ποιο θα είναι το κόστος αυτής της έκπτωσης στην παρούσα φάση, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η πορεία της χώρας για την έξοδο από την κρίση είναι υπέρτερος στόχος» αναφέρει.