Στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη φέρεται να καταλήγει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ως την προσφορότερη επιλογή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής της Κυριακής, ο κ. Σαμαράς έχει πλέον ως «σταθερά» στον πολιτικό του σχεδιασμό την πρόταση προς τον κ. Κουβέλη και μένει σταδιακά να οικοδομηθούν τα βήματα ώστε αυτή να είναι δυνατόν να έχει θετική ανταπόκριση.

Τα βήματα δεν είναι άλλα από την απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης, τα οποία ο πρωθυπουργός εκφράζει βεβαιότητα ότι θα επιτευχθούν στην επερχόμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Όπως αναφέρεται, εάν η Αθήνα διασφαλίσει αυτήν τη μεγάλη στροφή οριστικής εξόδου από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση να κατευθυνθεί στο ύπατο αξίωμα.

Τσίπρας: Εδώ δεν έχουν 151 για τη ΔΕΗ

«Εδώ ο κ. Σαμαράς φοβάται να ανοίξει τη Βουλή γιατί δεν έχει τους 151 για τη ΔΕΗ και μας λέει ότι έχει τους 180; Και αν τους έχει πού τους έχει βάλει, στην κατάψυξη; Αστεία πράγματα» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Real Νews.

Ως προς τις πληροφορίες ότι ο κ. Κουβέλης είναι πρόσωπο-κλειδί στην εκλογή Προέδρου, ο κ. Τσίπρας αναφέρει: «Η ΔΗΜΑΡ, εξ όσων γνωρίζω, υποστηρίζει ότι ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς τη ΝΔ. Δεν θα μπορούσα ποτέ εγώ να πω τι θα πράξει. Είναι οι ίδιοι αρμόδιοι να αποφασίσουν. Ελπίζω όμως και πιστεύω ότι δεν θα συμβάλει στη συνέχεια αυτής της πολιτικής».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προτείνει υποψήφιο και επαναλαμβάνει ότι «συναινέσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφωθούν γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου αφού εκφραστεί ο λαός».