Τα «αυτογκόλ» που δέχτηκε η κυβέρνηση εξαιτίας των λαθών στον ΕΝΦΙΑ παραδέχτηκε τη Δευτέρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όμως μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε πως ο συγκεκριμένος φόρος «ήταν από την αρχή μπλεγμένο θέμα, νομοθετικά και υπολογιστικά».

Ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσηςότι «στο 80% των περιπτώσεων ο φόρος έχει λειτουργήσει» καθώς, όπως είπε, «είναι μικρότερος σε σχέση με το έκτακτο τέλος (ΕΕΤΗΔΕ».

Παραδέχτηκε πάντως πως «περισσότερα αυτογκόλ από τον φόρο ακίνητης περιουσίας η κυβέρνηση είναι αλήθεια ότι δεν μπορούσε να φάει».

Σχετικά με την ευρύτερη φορολογική πολιτική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξήγησε ότι «δεν είναι επιβαλλόμενοι οι φόροι, αλλά είναι επιβαλλόμενο να ζούμε με δικά μας χρήματα».

«Αργήσαμε να κάνουμε όσα έπρεπε και γι’ αυτό έχουμε μεγάλους φόρους», προσέθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του και αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ο Αδ. Γεωργιάδης υποστήριξε πωςτο κλίμα «στη Βουλή έχει αλλάξει παντελώς» και πως τα ποσοστά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας «είναι 50-50». Προσέθεσε δε ότι υπάρχει «στροφή και αλλαγή σκέψεων από ανεξάρτητους βουλευτές».