Tο γεγονός της επόμενης αξιολόγησης με την τρόικα η οποία θα λάβει χώρα στο Παρίσι σχολίασεη κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη τονίζοντας ότι είναιδείγμα ανάκτησης της εμπιστοσύνης προς τη χώρα μας.

«Η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί», δήλωσε συγκεκριμένα η κ. Βούλτεψη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, προσθέτοντας ότι η τρόικα δεν θα κάνει πλέον έλεγχο αλλά αξιολόγηση στις αλλαγές της ελληνικής οικονομίας. «Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος για αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό», συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση εκτός ελληνικών συνόρων ήταν μία σκέψη του Πρωθυπουργού.

Σχολιάζοντας την χθεσινή έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η κ. Βούλτεψη παραδέχθηκε ότι «οι κίνδυνοι παραμένουν» αφού, όπως είπε, «είμαστε έξι χρόνια σε ύφεση και δεν είναι δυνατόν να βγούμε από την κρίση με το πάτημα ενός κουμπιού».

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε ότι επελέγη ένα «στέλεχος πρώτης γραμμής» και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση προσδόκα σε ένα καλό χαρτοφυλάκιο.

Για τις απολυμένες καθαρίστριες

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 και αναφερόμενη στο θέμα των απολυμένων καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, η κ. Βούλτεψη δήλωσε πως δεν μπορούν να είναι οι καθαρίστριες κρατικοί υπάλληλοι. «Είμαστε όλοι καθαρίστριες, αλλά δε μπορούμε να είμαστε κρατικοί υπάλληλοι» ανέφερε, σημειώνοντας: «Θεωρώ ύβρη να να ασχολούμαστε με το θέμα των καθαριστριών όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους».

Τέλος, σχολιάζοντας στη συνέντευξή της στο Mega την επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου, έκανε λόγο για «στέλεχος πρώτης γραμμής» και πρόσθεσε πως αυτό που προσδοκά τώρα η κυβέρνηση, είναι ένα καλό χαρτοφυλάκιο.