«Ο κ. Τσίπρας είναι μαγική εικόνα, καθώς εμφανίζεται και εξαφανίζεται, όταν υπάρχουν θέματα. Δεν έχουμε αισθανθεί καμία πίεση ούτε μπορούμε να αισθανθούμε, γιατί ο κ. Τσίπρας αμφισβητείται μέσα στο ίδιο του το κόμμα», δήλωσε σε συνέντευξη της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 η κ. Βούλτεψη αναέρθηκε και στη σημερινή 40η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας – απατώντας και στις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας – ότι «και θεωρώ ότι αυτό το οποίο υποχώρησε, με αφορμή και τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι η Δημοκρατία, είναι η αντίληψή μας για τη Δημοκρατία. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο».

Υποστήριξε ακόμη ότι Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη, αλλά να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων.

Επίσης επεσήμανε ότι σε αρκετές περιπτώσεις ο κόσμος σήμερα κοντεύει να αγιοποιήσει τη Χούντα επειδή δεν ξέρει στην ουσία τι είναι χούντα.

«Η αντίληψη που ορισμένοι προσπαθούν να επιβάλουν είναι ότι οι Χουντικοί είχαν καθαρά χέρια, ότι μπορεί να μας ανέστειλαν τις ελευθερίες αλλά δεν έκλεψαν! Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: πιο φαύλο καθεστώς, πελατειακό και νεποτικό από τη χούντα δεν υπήρχε», υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την άποψη ότι όλοι έχουν ευθύνες, αλλά σαφώς η χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο «να γίνει Αργεντινή».

Η δημοκρατία δεν υποχωρεί

Η κ. Βούλτεψη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 στις δηλώσεις του κ. Παπούλια για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα, επισημαίνοντας ότι «Η λογική είναι ότι η δημοκρατία δεν είναι δημοκρατία, επειδή κινδυνεύσαμε να χρεοκοπήσουμε και πήραμε μέτρα και επομένως χούντα είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη και δεν είναι χούντα να σε βασανίζουν και να σου βγάζουν τα δόντια και τα νύχια. Είναι ο μισθός και η σύνταξη. Επειδή λοιπόν έχουμε χάσει την έννοια των λέξεων πλέον και νομίζουμε ότι δημοκρατία είναι να ευημερείς με δανεικά και χούντα είναι να σου κόβουν το μισθό, θυμίζω ότι χούντα είναι να σου βγάζουν τα νύχια και τα δόντια.

Ο τρόπος που ψηφίστηκε το μνημόνιο είναι ένα ζήτημα, αλλά αφού είχαμε φτάσει στο χείλος της καταστροφής, υποθέτω ότι οι πολιτικός κόσμος εκείνης της περιόδου έπρεπε να λάβει κάποιες αποφάσεις. Όλα τα μετράμε με βάση το τι αποφεύγουμε κάθε φορά. Είπα απλώς ότι δεν υποχωρεί η δημοκρατία, αλλά η αντίληψή μας για τη δημοκρατία. Η δημοκρατία δεν υποχωρεί. Είναι εδώ και ισχυρή και υπάρχει όταν μια χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Όταν είναι καθημαγμένη και χρωστάει και την τρώει ο τόκος, δημοκρατία τι θα πει; Κι εγώ λέω ότι δημοκρατία είναι σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ, διότι τώρα στεκόμαστε στα πόδια μας».

Τέλος η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε και για την αξιολόγηση στο Δημόσιο, λέγοντας ότι «Ο νόμος θα εφαρμοστεί. Επειδή τόση ώρα αξιολογούσαμε τη δημοκρατία, ανάλογα με το αν έχουμε οικονομική κρίση ή όχι, δεν θέλω να μπω στη συζήτηση (για το 15%), διότι προσωπικά με έχει ενοχλήσει πάρα πολύ το γεγονός ότι όλοι μας αξιολογούμαστε, αλλά το Δημόσιο δεν πρέπει να αξιολογηθεί. Δεν θέλω να κάνω άλλο αυτή τη συζήτηση, διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο προσβάλλω τους ανέργους και τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Υπάρχει ένας νόμος. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται; Σκληρός νόμος, αλλά νόμος και η δημοκρατία που υπάρχει σήμερα στηρίζεται στην εφαρμογή των νόμων. Αν φτάσουμε στο σημείο να μην εφαρμόζουμε τους νόμους, τότε έχει τελειώσει και η δημοκρατία, με το τελείωμα αυτής της φράσης. Ένας νόμος, όμως, δεν είναι στατικός. Μπορεί να αλλάξει ή να βρεθεί καλύτερη λύση. Αξιολόγηση, όμως, θα γίνεται. Και θα γίνει με αυτό τον νόμο».

Για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό

Δεν θα περιοριστεί το νομοσχέδιο στην οριοθέτηση του αιγιαλού. Είναι το πρώτο στάδιο και αφού λοιπόν ψηφιστεί, που είναι και το σημαντικό, κρίσιμο και αναγκαίο, μετά θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία. Θα κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί. Χρειάζεται ρύθμιση το θέμα. Και το θέμα θα ρυθμιστεί, το νομοσχέδιο θα έρθει. Τώρα θα γίνει μόνο η οριοθέτηση, αλλά το νομοσχέδιο θα έρθει και θα ψηφιστεί, διότι πρέπει να γίνει.