Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ».

Για «φανατικούς λαϊκιστές» κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ δημοψήφισμα για το μέλλον της επιχείρησης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρέμβαση για το θέμα της ΔΕΗ και την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έκανε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το Στρασβούργο.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε φανατικούς, λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο, δικαίωμα που περνά και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν και σε τίποτα. Σε αυτούς που καθυστερούν τις ιδιωτικοποιήσεις, που θέλουν να φοβίσουν και να διώξουν τους επενδυτές, που δεν θέλουν να γίνει καμία μεταρρύθμιση, που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ και βρίσκουν την Ελλάδα για αφορμή», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημείωσε ακόμη πως το νομοσχέδιο θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση, ενώ χαρακτήρισε κακόγουστο αστείο τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ.

«Το δικαίωμα της προόδου περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το κράτος που «έπαιζε» τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει».

Με τη φράση αυτή ο Πρωθυπουργός επιβεβαίωσε απόλυτα την βούληση της κυβέρνησης να απαντήσει και με νομικά μέσα στην κινητοποίηση των συνδικαλιστών η οποία στηρίζεται ενεργά από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Δεδομένου ότι στο σχέδιο νόμου προβλέπεται η πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού που θα μετατεθεί στη μικρή ΔΕΗ και τούς παρέχεται πενταετής εγγύηση μη απόλυσης, η κυβέρνηση θα κινηθεί αρχικώς ώστε να χαρακτηριστεί καταχρηστική η απεργία, ενώ αν απειληθεί γενικευμένο μπλακ άουτ ή διακοπές που δοκιμάζουν το κοινωνικό σύνολο και απειλούν το τουριστικό προϊόν θα προχωρήσει στην επίταξη των υπηρεσιών των απεργών.

Τσίπρας: Δημοψήφισμα τώρα για την ΔΕΗ

Πρωτοβουλία για τη διενέργεια δημοψηφίσματος σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ αναλαμβάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και για τον σκοπό αυτό θα επικοινωνήσει τις επόμενες ώρες με τους επικεφαλής των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ) και τους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να συγκεντρωθούν υπογραφές 120 βουλευτών , όπως προβλέπει το άρθρο 44 του Συντάγματος.

Αυτό ανακοίνωσε στη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον Πνευματικό Κέντρο του Αμυνταίου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και αιρετών της Αυτοδιοίκησης.

«Μόνον ο ελληνικός λαός έχει αρμοδιότητα να πάρει μια τέτοια απόφαση» είπε και επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ, λέγοντας:

«Τελείωσαν τα ψέματα. Δεν θα παίζουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος με το μέλλον του τόπου, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το κόμμα που θα επωμιστεί μια εθνική καταστροφή. Δεν θα την πάρουν εν κρυπτώ την απόφαση για διάλυση και εκποίηση της ΔΕΗ. Αν έχουν τα κότσια, ας την πάρουν στο φως της μέρας».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στη συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικής και πολιτικής συμπαράταξης για να μην περάσει το νομοσχέδιο, αλλά κι αν ψηφιστεί να μην εφαρμοστεί, ενώ άφησε αιχμές για ενδιαφερόμενους να πάρουν μέρος στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Βούλτεψη: «Ο Τσίπρας αποφάσισε να ντυθεί Βελουχιώτης!»

«»Βελουχιώτης» θέλησε να ντυθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά του βγήκε σε …Φωτόπουλο!» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Αμύνταιο σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του στις «επιτροπές πόλης», όπου παρέδωσε στον βασικό του εσωκομματικό αμφισβητία, αποφάσισε να βγει στο βουνό και από το Αμύνταιο επανέλαβε το «λεφτά υπάρχουν» διακηρύσσοντας επί λέξη ότι «οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα».

«Μιλάμε για την επιτομή του «λεφτά υπάρχουν» που στην περίπτωση της ΔΕΗ συνοψίζεται στην εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ακριβή επανάληψη συγκεκριμένης φράσης που η κ. Κατσέλη είχε το 2009 χρησιμοποιήσει για τον ΟΤΕ» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.