Η πολιτική σταθερότητα είναι κλειδί για την πορεία της χώρας, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Λείπουν ορισμένα βήματα ακόμη και θα τα διανύσουμε και αυτά για να τελειώσει οριστικά αυτό το άγχος, αυτός ο εφιάλτης αυτής της πολύ επώδυνης πορείας που έζησε όλος ο ελληνικός λαός. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη, γιατί μέσα από αυτήν θα διορθώσουμε τις πολλές αδικίες που έχουν γίνει. Αυτή είναι η συνεχής προσπάθεια της κυβέρνησης, αυτό είναι και το προσωπικό στοίχημα το δικό μου. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε» συμπλήρωσε.

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε: «Είναι ευχάριστα αυτά που ακούω, ελπίζω όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να αντιμετωπιστεί η κρίση και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων, που είναι το μεγάλο πρόβλημα».

«Χαίρομαι γιατί η Ευρώπη ξυπνάει για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα και να συμφιλιωθεί με τους λαούς της».

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις συζητήσεις που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα στις Βρυξέλλες για τα σημαντικότερα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής.

Το κλίμα είναι καλό για την Ελλάδα, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι έθεσε τα θέματα της ανάπτυξης και πως υπάρχει κεντρικός συντονισμός γι’ αυτό το ζήτημα με τις χώρες του Νότου.«Αναγνωρίζονται οι μεγάλες θυσίες και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Το απόγευμα, οΠρωθυπουργός θα έχει την πρώτη, μετά τις Ευρωεκλογές, συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος αναμένεται να κάνουν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ληφθούν αποφάσεις για ανασχηματισμό.

Από το πρωθυπουργικό επιτελείο επιδιώκεται να μπει «πάγος» και στο ζήτημα της κατάργησης τουμπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα,θέμα που «σήκωσε» και ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε τη διαφωνία του με βασικό επιχείρημα ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας πρέπει να έχουν έναν βασικό κορμό και δεν μπορεί να είναι κατακερματισμένες.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του μπόνους, ενδεχομένως με κάποια αναδιαμόρφωση (30 αντί 50 έδρες), προκειμένου να μην καταθρυμματιστεί το πολιτικό σκηνικό.