Ενοχλημένος από την κριτική που του ασκήθηκε από κομματικά στελέχη της ΝΔ, αλλά κάθε άλλο παρά διατεθειμένος να αποχωρήσει από τη θέση του υπουργού Οικονομικών, λόγω της δυσαρέσκειας αυτής, είναι ο Γιάννης Στουρνάρας, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του.

Μάλιστα, ο Γ. Στουρνάρας ξεκίνησε ήδη έναν κύκλο επαφών με τους συναρμόδιους υπουργούς για την εφαρμογή των «προαπαιτούμενων» που έχουν συμφωνηθεί με την Ευρωζώνη για την εκταμίευση του επόμενου 1 δις ευρώ τον Ιούνιο.

Κανονικά, ο πρώτος κύκλος αυτών των προαπαιτούμενων πρέπει να εφαρμοστεί ως το τέλος Μαϊου.

Την Τετάρτη, εξάλλου, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ αναμένεται να δώσει το στίγμα των επόμενων κυβερνητικών κινήσεων στον τομέα της οικονομικής πολιτικής.

Η σημαντικότερη εξέλιξη το προσεχές διάστημα θα είναι ασφαλώς η διαπραγμάτευση για το χρέος , που δεν πρόκειται, ωστόσο, να ολοκληρωθεί ως τον Νοέμβριο.

Αυτό που ενόχλησε τον υπουργό Οικονομικών και τον οδήγησε να διαμηνύσει την Τρίτη το μεσημέρι ότι «δεν θα γίνει ο σάκος του μποξ» είναι οι αιχμές που διατυπώθηκαν από κομματικούς κύκλους ότι είναι υπεύθυνος για το εκλογικό αποτέλεσμα της κυβέρνησης και γι αυτό το λόγο πρέπει να απομακρυνθεί. Αυτό το θεωρεί άδικο.

«Η κριτική πάντα γίνεται, αλλά μερικές φορές είναι άδικη», διαμήνυσε μέσω κύκλων του.

Εχοντας κλείσει δυο χρόνια σκληρής δουλειάς στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας περιμένει, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, σε περίπτωση μετακίνησής του, να του αναγνωριστεί το έργο του, το οποίο είχε θετικό αποτέλεσμα

Όπως τονίζουν συνεργάτες του, ο Γιάννης Στουρνάρας εκλήθη το 2012 από τα τρία τότε κόμματα της συγκυβέρνησης όταν η ελληνική οικονομία ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης προκειμένου να εφαρμόσει μια δύσκολη πολιτική.

Η ένταση φάνηκε να απομακρύνεται το βράδυ, όταν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έλαβε διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου ότι η όποια κριτική ασκείται δεν προέρχεται από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ανοιχτό παραμένει, βεβαίως, το ενδεχόμενο μετακίνησης του Γ. Στουρνάρα στη θέση του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδας. Αυτό το ενδεχόμενο, όμως, υπήρχε στο τραπέζι προ των εκλογών και ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Όπως μετέδιδαν οι πηγές από το περιβάλλον του Γιάννη Στουρνάρα, η απόφαση αυτή ανήκει αποκλειστικά στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του στο διάστημα μεταξύ 5-10 Ιουνίου.