«Η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής, δεν χρειάζεται να ρωτήσει τον κύριο Τσίπρα για τίποτα». Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να βάλει ένα τέλος στην παραφιλολογία που άρχισε τη Δευτέρα όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλεσε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να προβεί σε ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις, όπως ο διορισμός επιτρόπου και διοικητή Τραπέζης της Ελλάδας χωρίς να τον ρωτήσει.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και κληθείς να κάνει μια αποτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε πως ο Αλ. Τσίπρας έβλεπε τις εκλογές ως «έφοδο στα θερινά ανάκτορα», αλλά «δεν του βγήκε το στοίχημα».

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν κατάφερε να καρπωθεί τη φθορά» που έχουν υποστεί Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ μετά από δύο χρόνια «δύσκολων μέτρων», και συνεπώς «το μήνυμα για ανατροπή δεν έπιασε τόπο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «είναι αδιανόητο» να γίνονται εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές με αφορμή τις ευρωεκλογές, τονίζοντας ότι ο χαρακτήρας της ευρωκάλπης είναι «πολύ διαφορετικός από αυτόν των εθνικών εκλογών».

Παρά ταύτα, παραδέχτηκε πως το αποτέλεσμα της κάλπης έχει μηνύματα και για τον κυβερνητικό συνασπισμό, εκτιμώντας ότι πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου για την αντιμετώπιση της ανεργίας.