Τα πλοκάμια της απλώνει η Χρυσή Αυγή στις νεότερες ηλικιακές ομάδες, από 18 έως 44 ετών, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του έξιτ πολ της περασμένης Κυριακής. Το φιλοναζιστικό κόμμα, παρότι δεν κατάφερε να αποσπάσει διψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές –έφτασε το 9,38% –κατόρθωσε να ενισχύσει τις δυνάμεις του σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, οδηγώντας αναπόφευκτα στο συμπέρασμα ότι οι νεότεροι ηλικιακά πολίτες είναι το πιο ευάλωτο ακροατήριο στον προσηλυτισμό και τα κηρύγματα του φασισμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Χρυσή Αυγή παραμένει «νεανικό» κόμμα αποσπώντας 10,5% των ψηφοφόρων ηλικίας από 18 έως 24 ετών. Μία δεκαετία παραπάνω, δηλαδή σε εκείνους που αριθμούν από 25 έως 34 έτη, το ακροδεξιό μόρφωμα φτάνει το 10,7%, ενώ τη μεγαλύτερη απήχηση φαίνεται να σημειώνει στις ηλικίες από 35 έως 44 ετών αγγίζοντας το 12,6%. Η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αντλεί ψηφοφόρους από τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, δηλαδή από εκείνους που έχουν ή αναζητούν δουλειά. Αγρότες (13,8%), ελεύθεροι επαγγελματίες (12,2%), άνεργοι (12%) και μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (10,1%) συναποτελούν τις κύριες επαγγελματικές ομάδες που σταύρωσαν τη Χρυσή Αυγή στην κάλπη των ευρωεκλογών. Σημειώνεται μάλιστα ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που οι αγρότες καταγράφουν τόσο υψηλό ποσοστό προτίμησης προς το ακροδεξιό κόμμα.

Παράλληλα, υπέρμαχοι της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται κατά 12% να είναι απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οι ψηφοφόροι της είναι άνδρες, 13% προς 6,5% που είναι γυναίκες. Τα υψηλότερα ποσοστά της, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, καταγράφονται στις εκλογικές περιφέρειες Λακωνίας, Πέλλας, Κιλκίς, Καστοριάς, Ημαθίας, Β’ Θεσσαλονίκης και Αττικής.

Η δεξαμενή των ψηφοφόρων του φιλοναζιστικού κόμματος αντλεί, σύμφωνα με το έξιτ πολ, από εκείνους που στις βουλευτικές εκλογές του 2012 ψήφισαν ΛΑΟΣ (14%). Επίσης τα στοιχεία δείχνουν ότι το 8% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 8% των ΑΝΕΛ μετακινήθηκαν προς τη Χρυσή Αυγή, ενώ μικρότερες είναι οι διαρροές από ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ (4%) και του ΣΥΡΙΖΑ (2,5%).