Το ψηφοδέλτιό της για τη Ζάκυνθο παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Αντζελα Γκερέκου. Η επικεφαλής του συνδυασμού Μεγάλο Ιόνιο μίλησε για το όραμα της παράταξής της, «το οποίο αντανακλάται και στο όνομα του συνδυασμού. Γιατί Μεγάλο Ιόνιο; Γιατί είναι μεγάλος ο πολιτισμός μας, είναι μεγάλη η ιστορία μας και είναι μεγάλες οι δυνατότητες των Ιονίων και των ανθρώπων τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κυρία Γκερέκου αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια των νησιών του Ιονίου, επισημαίνοντας ότι εκτός από τα σοβαρά φυσικά εγγενή προβλήματα, «η Περιφέρειά μας έχει να αντιμετωπίσει τη μόνιμη απομόνωση από τα κύρια κέντρα δραστηριότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με απόλυτη εξάρτηση από θαλάσσιες και εναέριες μεταφορές για τη μετακίνηση αγαθών και ανθρώπων. Η Περιφέρειά μας χαρακτηρίζεται και από αδύναμες επιδόσεις στην καινοτομία. Μας δίνεται όμως η ευκαιρία να δείξουμε πώς μία από τις πιο ευλογημένες περιφέρειες της Ελλάδας μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές. Μπορούμε να γίνουμε ένα θετικό παράδειγμα, ένα πρότυπο στην Ελλάδα της κρίσης για το πώς μπορεί μια περιφερειακή τοπική οικονομία να στηρίζεται στις δυνάμεις της και στον πλούτο της και να φύγει μπροστά».

Η κυρία Γκερέκου, μιλώντας για τους υποψήφιους της παράταξής της, επισήμανε ότι αισθάνεται δυνατή γιατί πλαισιώνεται από ανθρώπους με τους οποίους μπορεί «να προερχόμαστε από διαφορετικές αφετηρίες αλλά μας ενώνει ένας κοινός στόχος: Η αγάπη, το όραμα, το πάθος για το Ιόνιο και τα νησιά μας. Στόχος μας είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να αναβαθμίσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στα νησιά μας, στον πολιτισμό μας, στην τουριστική μας παραγωγή και στη θέση μας στην υπόλοιπη Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του Μεγάλου Ιονίου Χάρης Μαρκουτσάς ανακοίνωσε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους για τη Ζάκυνθο (Διονύσιος Βούλτσος, Σίσσυ Βούλτσου, Ντένια Βυθούλκα, Αντώνης Βυθούλκας, Παναγιώτης Βυθούλκας, Διονύσιος Ζούγρας, Νίκος Θεοδόσης, Μαρία Καράμπελα, Ιωάννης Μάνεσης – Καράμπας, Διονύσιος Μαρούδας – Φλάρης, Λούλα Πομόνη και Ιωάννης Φιλιπποπολίτης).