Την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας από τη Βιάννο της Κρήτης όπου βρίσκεται.

«Εχω την τιμή και την περηφάνια από αυτόν τον τόπο της θυσίας να σας ανακοινώσω ότι αποφασίσαμε να κοσμήσει με την παρουσία του το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο ακάματος αγωνιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο σύντροφος, ο Μανώλης Γλέζος» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αντιμετωπίζουμε αυτήν την εκλογική μάχη όχι σαν μια απλή αναμέτρηση ευρωεκλογών, αλλά ως μια αναμέτρηση με ιδιαίτερα πατριωτικό και εθνικό χαρακτήρα».

Οπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο Μανώλης Γλέζος είναι το πρόσωπο που θα θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου στην οποία θα συμμετάσχει.

«Ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος, ως ο γηραιότερος ευρωβουλευτής, εάν εκλεγεί με την ψήφο του λαού μας, θα προεδρεύσει στην πρώτη συνεδρίαση θέτοντας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολύ σύντομα η ελληνική κυβέρνηση θα διεκδικήσει αυτό το ανεκπλήρωτο χρέος. Θα είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά θα είναι η κυβέρνηση όλων των ελλήνων, θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε και κατόπιν άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα αυτό.

«Δυστυχώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν διεκδίκησαν, όπως όφειλαν, την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού χρέους. Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έθεσε δημόσια στον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας πριν από λίγους μήνες το αίτημα αυτό, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω ότι στις επανειλημμένες επαφές του Πρωθυπουργού Σαμαρά με την κυρία Μέρκελ ουδέποτε έθεσε αυτό το αίτημα δημόσια και επίσημα στη γερμανίδα Καγκελάριο».

Εκτός από τον κ. Γλέζο, αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμη ονόματος για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Γλέζος ήταν το πρόσωπο το οποίο έχει τα «πατριωτικά χαρακτηριστικά» που αναζητούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως «αντίβαρο» στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.