Μετά τις αναταράξεις που προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ η υπόθεση της μουσουλμάνας Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν και κυρίως του Αχμετ Κουρτ, ο οποίος και αποπέμφθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του κόμματος, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τονηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεσηκατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τους υποψηφίους των δύο κομμάτων στη Θράκη.

«Αν και έχει περάσει ήδη μία μέρα, η ΝΔ δεν έχει πάρει ακόμα θέση για το αν εξακολουθεί να είναι αντιπρόεδρος της Nεολαίας ΝΔ της Ροδόπης ο κ. Χασάν Χασάν, καθώς και το αν παραμένει ακόμα υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αν. Μακεδονία-Θράκη ο κ. Οντέν Μουμίν, αμφότεροι υποστηρικτές του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος DEB» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας:

«Στο δε ΠΑΣΟΚ, τι έχουν να πουν για τον βουλευτή τους κ. Χατζηοσμάν που είναι επίτιμος πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος και κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του;».

«Περιμένουμε απαντήσεις. Ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια, αλλά είναι ακόμα Πρωθυπουργός της χώρας. Επίσης, ο κ. Σαμαράς οφείλει να δώσει εξηγήσεις για την άποψή του ότι «υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» όπως έχει αναφέρει παλαιότερα σε εκτενή συνέντευξή του στο περιοδικό Εποπτεία. (Τεύχος 141, Ιανουάριος 1989). Ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται» καταλήγει η ανακοίνωση.