Επίθεση κατά του Θόδωρου Πάγκαλου αλλά και του ΒΗΜΑ FM 99,5 εξαπέλυσε από την Ιεράπετρα ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τέταρτης, επιχειρώντας παράλληλα να υποβαθμίσει την σημασία του ζητήματος της οπλοχρησίας στην Κρήτη, φαινόμενο που με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία το Πάσχα στο Ρέθυμνο προκάλεσε και το αμφιλεγόμενο σχόλιο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ περί «ανακατάληψης» της Κρήτης.

«Ξέρετε γιατί σας κήρυξαν ξαφνικά εκείνοι που «μαζί τα έφαγαν» τον πόλεμο από το ραδιόφωνο του Οργανισμού Λαμπράκη; Δεν είναι η μπαλωθιά που σκότωσε ένα συνάνθρωπο μας, που τους ενοχλεί. Δεν τους συγκίνησε η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής που δείχνει ότι η κατοχή, η χρήση και η κατάχρηση των όπλων φέρνει θάνατο», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Αν ήταν αυτό θα είχαν λάβει μέτρα τόσα χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα. Είναι η «μπαλωθιά» που δίνει ο κρητικός λαός στους φθαρμένους πολιτικούς, στα φθαρμένα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ, στη φθαρμένη πολιτική του κυρίου Σαμαρά, με τον οποίο έχουν συμμαχήσει οι κάθε λογής Πάγκαλοι».

Κατά τον Αλ. Τσίπρα, «αυτή η «μπαλωθιά» τους καίει και τους πονάει», επειδή, όπως είπε «είχαν καλομάθει χρόνια τώρα, θα θεωρούν τη δημοκρατική Κρήτη φέουδό τους. Και δεν εννοούν να καταλάβουν πώς ο κρητικός λαός τόλμησε να σηκώσει κεφάλι. Κι αφού δεν εννοούν να σας καταλάβουν, φτάνουν στην πολιτική σχιζοφρένεια να θέλουν να σας ανακαταλάβουν. Αλλά δε θα τους περάσει».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άτυχου συνανθρώπου μας από μπαλωθιά σε πασχαλινό γλέντι στο Ρέθυμνο, ο Θόδωρος Πάγκαλος, με το γνωστό χειμαρρώδες ύφος του, είχε καυτηριάσει το ζήτημα της οπλοκατοχής στην Κρήτη, θέμα που προφανώς δεν θέλησε να θίξει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ιεράπετρα.

Αντιθέτως επιτέθηκε στον Θ. Πάγκαλο αλλά και στον σταθμό που φιλοξένησε τις δηλώσεις του. Ο πρώην υπουργός, με αφορμή το τραγικό περιστατικό το Πάσχα, σημείωσε ότι είναι απαράδεκτο το φαινόμενο που συμβαίνει στην Κρήτη ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

«Πρέπει να υπάρξει ένα ευρύτερο σχέδιο ανακατάληψης της νήσου και αφοπλισμού όλων των Κρητικών», είπε ο Θ. Πάγκαλος και προσέθεσε: «Και μην μας πουν οι Κρητικοί ότι τα όπλα τα έχουν από παλιά, για την περίπτωση που γινόταν κάτι. Διότι θα τους ρωτήσουμε γιατί δεν ξεσηκώθηκαν το 1821 όπως η άλλη Ελλάδα;».

Οταν οι δημοσιογράφοι του ΒΗΜΑ FM 99,5 Νότης Παπαδόπουλος και Βασίλης Χιώτης παρενέβησαν και του είπαν «τώρα το χοντραίνετε», ο Θ. Πάγκαλος τους απάντησε: «Καθόλου δεν το χοντραίνω. Πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για το θέμα της οπλοκατοχής».