Ιδιαίτερα επικριτικός προς την αντιπολίτευση ήταν το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος από την Eurostat ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος. «Κάποιοι που έπρεπε να χαίρονται, λυπούνται για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος» σχολίασε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε πως «όλοι όσοι ήταν εναντίον όλης αυτής της στρατηγικής θα πιεστούν από τα αποτελέσματα των εκλογών».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε επίσης μεταξύ άλλων ότι η χώρα γυρίζει σελίδα, ότι η Ελλάδα γίνεται πλέον μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και ότι το επόμενο βήμα είναι η βιωσιμότητα του χρέους της.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ύστερα από συνάντηση που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Μάγια Παντζικίτζε το μεσημέρι σημείωσε πάλι για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα επιβεβαιώνει το πολύ μεγάλο επίτευγμα του ελληνικού λαού, αποτέλεσμα των μεγάλων θυσιών του. Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές, βγαίνουμε από την κρίση και επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Κάποιοι, όμως, λυπούνται αντί να χαίρονται. Αυτά συνδέονται με την ανεργία και με το εισόδημα του πολίτη. Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι εντυπωσιακά χαμηλό και το επόμενο βήμα είναι η επισημοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε «σαφώς θετική» την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος από την πλευρά της Ελλάδας.

Ωστόσο προσέθεσε πως το πλεόνασμα θα έπρεπε να έχει επιτευχθεί με διαφορετική πολιτική και όχι με την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Άλλωστε, όπως επισήμανε, «σκοπός και της ΔΗΜΑΡ ήταν το μοίρασμα του πλεονάσματος όχι όμως με τακτικές προεκλογικού χαρακτήρα».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να συνδέεται η σταθερότητα της χώρας με την πολιτική της λιτότητας που εξακολουθεί να εφαρμόζει η κυβέρνηση.