Για άγνοια και επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι επέδειξε «μια εθνικά επιζήμια επιπολαιότητα», ενώ για τις δηλώσεις Χριστόπουλου σημείωσε: «Δεν έχει πει κανείς άνθρωπος τόσα χρόνια μια φράση τέτοια [σ.σ. ότι η μειονότητα της Θράκης είναι ένα τούρκικο πράγμα], η οποία όσα χρόνια ασχολούμαι με τη Θράκη και τις μειονότητες, δεν είναι τόσο ακραία. Ούτε ένας τούρκος εθνικιστής! […] Χρειάζεται μια σοβαρότητα το θέμα της Θράκης…».

Και συνέχισε: «Η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο τουρκικό μείγμα, παρά τις προσπάθειες που διάφορες ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν επίσης λόγω άγνοιας ή μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε το ζήτημα είναι… τι να σας πω; Αυτά τα πράγματα δηλώνουν τόσο πολύ μεγάλη άγνοια του θέματος, που με προβληματίζει πάρα πολύ. Δεν είναι οι δύο γραμμές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί της ουσίας.

» Δεν είναι εκ προθέσεως. Είναι χειρότερο από αυτό. Είναι από άγνοια, είναι λάθος και επιπολαιότητα. Δεν το κάνουν επίτηδες. Απλώς δεν ξέρουν! Δεν έχουν τη γνώση και δεν έχουν ασχοληθεί, δεν έχουν καθίσει να ασχοληθούν με το πραγματικό πρόβλημα της Θράκης και όσοι έχουν ασχοληθεί, ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν δηλώσεις με τέτοια επιπολαιότητα. Ξέρουν ότι της χρωστάμε της Θράκης ως χώρα».

Και συμπλήρωσε: «Η κ. Σουλεϊμάν είναι μια προσωπικότητα που θα μπορούσε να βάλει υποψηφιότητα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ως κανονική επιλογή και όχι ως αντιδραστική, επειδή προέκυψε αυτό το θέμα».