Να μην αποδεχτούν το δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας» αλλά να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ» στις προσεχείς εκλογές, κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του την Τρίτη στο Ρέθυμνο όπου περιοδεύει.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ανάγκη συνένωσης όλων των υγιών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να προασπισθούν τον δημόσιο πλούτο, τις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, το περιβάλλον και να μην ξεπουληθούν οι τράπεζες.

Παράλληλα, ζήτησε από τους πολίτες να μην αποδεχτούν το δίλημμα «Σαμαράς ή Τσίπρας», αλλά με τη συμμετοχή τους στις επικείμενες εκλογές, αλλά και στις τοπικές διαδικασίες, να απαντήσουν στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ».

Ο κ. Τ σίπρας, δήλωσε, επίσης, ότι «θα μπει μπροστά» ώστε να μην επιτραπεί η εναπόθεση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας στη Μεσόγειο, νότια της Κρήτης.

Κατά την παραμονή του στο Ρέθυμνο, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε για τα «τεράστια», όπως και ο ίδιος χαρακτήρισε, προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος αλλά και εν γένει του τομέα της υγείας και της περίθαλψης στον νομό.

Ζήτησε, μάλιστα, να έχει συνεχή ενημέρωση για το συγκεκριμένο πρόβλημα υποσχόμενος πως, όταν θα μπορεί να κινηθεί από τη θέση της κυβέρνησης, θα δώσει άμεσες λύσεις στα θέματα της υγείας, με στόχο να μην υπάρχει κανένα νοσοκομείο με προβλήματα λειτουργίας, αλλά και κανένας ανασφάλιστος πολίτης, χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική κάλυψη.